Exercise & Quiz Test – 21


Question 1

1. The rules of a language are called its __________.
1) structure
2) syntax
3) code
4) rigidity
5) None of these

Answer & Solution
Ans.2) syntax 
Question 2

2. A next-generation Web content development language, __________ typically refers to a suite of technologies that allow developers to store data in a readable format.
1) HTML
2) XML
3) XSL
4) PHP
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 2
Question 3

3. JavaScript was developed by __________ to run inside of web pages.
1) Microsoft
3) Oracle
3) Sun
4) Netscape
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 4
Question 4

4. This technology is used to convert XML into HTML.
1) CSS
2) PHP
3) XHTML
4) XSL
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 4
Question 5

5. The __________ is a special database that holds information about the computers user, installed programs and hardware devices.
1) dynamic link library
2) compiled help module
3) initialization file
4) Windows Registry
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 4
Question 6

6. Which of the following contains information about the structure of a database?
1) Database management system
2) Data dictionary
3) Data repository
4) Data warehouse
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 2
Question 7

7. What type of graphical model is used to define a database?
1) Flowchart
2) Organizational model
3) E-R diagram
4) Programming model
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 2
Question 8

8. Microsoft’s Access and Corel’s Paradox are both examples of which type of software?
1) Network database systems
2) Relational database systems
3) Flat-file database systems
4) Hierarchical database systems
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 2
Question 9

9. What term is used to describe a collection of information that you can use to build reports or discover facts about an environment?
1) Database
2) Wiki
3) Web site
4) Relation
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 1
Question 10

10. Which of the following is a good habit to get into when creating a worksheet?
1) Placing titles for columns in the first row of data
2) Inserting comments in each cell to define that data or type of data
3) Using conditional formatting to spot spelling errors
4) Grouping records according to some classification
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 1