Exercise & Quiz Test – 33


Question 1

1. Which of the following is not the function of the control unit?
1) Read instructions
2) Execute instructions
3) Interpret instructions
4) Direct operations
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 4
Question 2

2. To make the number pad act as directional arrows, you press the __________ key.
1) num lock
2) caps lock
3) arrow lock
4) shift
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 1
Question 3

3. ASCII stands for___________
1) American Stable Code for International Interchange
2) American Standard Case for Institutional Interchange
3) American Standard Code for Information Interchange
4) American Standard Code for Interchange Information
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 3
Question 4

4. Which of the following types of table constraints will prevent the entry of duplicate rows?
1) Primary key
2) Unique
3) Null
4) Foreign key
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 2
Question 5

5. The software component of an expert system that draws conclusions is the___________.
1) User interface
2) database
3) inference engine
4) I/O controller
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 3
Question 6

6. What is the name for the process that is used to convert a series of instructions, or programs, written in high-level language into instructions (or a program) that can be run on a computer?
1) Assembling
2) Compiling
3) Translating
4) Uploading
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 2
Question 7

7. To move to the bottom of a document, press __________
1) insert key
2) home key
3) ctrl + end
4) end key
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 3
Question 8

8. Which of the following commands is given to reboot the computer?
1) Ctrl+Alt+Del
2) Ctrl+Shift+Del
3) Ctrl+Shift+Del
4) Ctrl+Alt+Shift
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 1
Question 9

9. What happens when a worksheet is not protected___________.
1) It cannot be opened.
2) It cannot be saved.
3) It cannot be edited.
4) It can be edited.
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 4
Question 10

10. What is a firmware__________
1) A program started in RAM.
2) A program started in a file.
3) A program started in boot sector.
4) A program started in ROM.
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 4