Exercise & Quiz Test – 34


Question 1

1. Windows XP, which shortcut is used to cycle through opened items in taskbar_______
1) Ctrl + Tab
2) Alt + Tab
3) Ctrl + Esc
4) Alt + Esc
5) None of these

Answer & Solution
2) Alt + Tab
Question 2

2. A primary key can also be called a_________
1) super key
2) candidate key
3) alternate key
4) secondary key
5) None of these

Answer & Solution
2) candidate key
Question 3

3. Which shortcut key is used to open a new file in MS Word?
1) Ctrl + X
2) Ctrl + Y
3) Ctrl+N
4) Ctrl + F
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 3
Question 4

4. Bridge operates in which of the following OSI layers?
1) Physical
2) Network
3) Data link
4) Both 1) and 3)
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 4
Question 5

5. ______printer is used for fax machines.
1) Line
2) Dot matrix
3) Laser
4) Inkjet
5) Thermal

Answer & Solution
Ans.) 5
Question 6

6. Foxpro is an example of________
1) DBMS
2) Relational DBMS
3) Object-oriented DBMS
4) Distributed DBMS
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 1
Question 7

7. Which storage decive is mounted on ‘reels’?
) Floppy disk
2) CD-ROM
3) Magnetic disk
4) Magnetic tape
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 4
Question 8

8. What does AMD stands for?
1) Advanced Mainframe Devices
2) Advanced Micro Devices
3) Advanced Mini Devices
4) Advanced Monitor Devices
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 2
Question 9

9. A language based on graphics for use in education is called___________
1) PROLONG
2) LOGO
3) COBOL
4) BASIC
5) None of these

Answer & Solution
Ans.) 2
Question 10

10. SMPS stands for________
1) Switched mode power supply
2) Start mode power supply
3) Store mode power supply
4) Single mode power supply
5) None of these

Answer & Solution
Ans. 1)