English Quiz – 36 (Antonyms)


1. Select the antonym for Prepossessing

a) Incredible
b) Arousing envy
c) Unattractive
d) Recent
Answer c) Unattractive

2. Select the antonym for Adulation

a) Confusion
b) Inertia
c) Consolidation
d) Condemnation
Answer d) Condemnation

3. Select the antonym for Blithesome

a) Graceful
b) Sullen
c) Adventurous
d) Mammoth
Answer b) Sullen

4. Select the antonym for Senile

a) Suspicious
b) Mentally alert
c) Corrupt
d) Affluent
Answer b) Mentally alert

5. Select the antonym for Predilection

a) Analogy
b) Anticlimax
c) Antipathy
d) Argument
Answer c) antipathy

6. Select the antonym for Consanguine

a) Of Different Kind
b) Invisible
c) Urbane
d) Untenanted
Answer 1) Of Different Kind

7. Select the antonym for Inordinate

a) Distant
b) Facile
c) Moderate
d) Attractive
Answer c) Moderate

8. Select the antonym for Carping

a) Rapid
b) Uncritical
c) Illegal
d) Terse
Answer b) Uncritical

9. Select the antonym for Sage

a) Fool
b) Miser
c) Zealot
d) Braggart
Answer a) Fool

10. Select the antonym for Amelioration

a) Prevention
b) Indifference
c) Dissuasion
d) Aggravation
Answer d) Aggravation