English Quiz – 101


1. An analysis of booking data ________ by on line travel portal has shown 40 per cent of city residents ______ for hill stations for weekend breaks.

a) conduct, opted
b) conducted, opt
c) given, opted
d) collected, opted
e) conducted, chose
Answer b) conducted, opt. Conducted – organised or done a particular activity, opt- to choose to take or not to take a particular course of action.

2. Mobile operators are allowed to _______ network infrastructure like cell phone towers, which has ________ them reduce cost, but not air waves.

a) sharing, helping
b) shared, helped
c) share, helped
d) collect, help
e) collect, helped
Answer c) share, helped. Share – use something at the same as somebody else.

3. I _________ a friend named Ankur who _________ a horse ranch in the city.

a) have, owns
b) got, sells
c) need, holds
d) possess, runs
e) has, buys
Answer a) have, owns. Own – to have some thing that belongs to you.

4. Traffic was ________ on expressway on Saturday as local residents __________ the road.

a) disturbed, blocked
b) disrupted, blocked
c) blocked, stopped
d) jammed, block
e) disrupting, blockage
Answer b) disrupted, blocked. Disrupt – to make it difficult for something to continue in the normal way, Block – to stop something from moving through a road etc.

5. The incident _________ place when the victim, asked a __________ of youths for cash.

a) had, group
b) take, group
c) took, group
d) took, herd
e) was taken, group
Answer c) took, group

6. Find the error in the following sentence.

a) Earlier this year
b) some foreign nationals
c) was caught
d) bringing in drugs in shoe activity.
e) No error
Answer c) Here subject(some foreign nationals ) is plural. Hence plural verb i.e. were caught..should be used

7. Find the error in the following sentence.

a) Our country looks all set to throw open
b) its door to foreign investors in infrastructure,
c) as the nation seeks to help
d) improved the creaky transportation facility.
e) No error
Answer d) improved the creaky transportation facility. Here, infinitive without to i.e. improve the creaky transportation facility…

8. Find the error in the following sentence.

a) The company holds
b) the patent of the technology
c) which enable them to extract
d) valuable metals from e-waste.
e) No error
Answer c) which enable them to extract. Here, present simple i.e. which enables it to extract…should be used. Company is a singular word.

9. Find the error in the following sentence.

a) It was strange
b) when people started
c) congratulate me
d) on completion of my dissertation.
e) No error
Answer c) congratulate me. Here, Gerund i.e congratulating me… should be used. not an infinitive.

10.Find the error in the following sentence.

a) Business confidence is by the upswing
b) as companies are betting
c) on a turn around in the economy
d) and improvement in the speculation .
e) No error
Answer a) Business confidence is by the upswing. It is a preposition related error. On the upswing – a situation in which something improves; upturn