English Quiz – 104


1. He told his employer of his plans to leave the business to lead a “more leisure life”.

a) more leisurely life
b) many leisurely life
c) many leisured life
d) more leisurely life
e) No correction required
Answer a) more leisurely life. The word life is a noun. hence, an adjective should be used before it. The adjective form the word leisure(Noun) is leisurely.

2. “All she could think” about was the beautiful dress and how she could earn enough money to buy it.

a) All she can think
b) All she could thought
c) All she can thought
d) All she can thinking
e) No correction required
Answer e) No correction required

3. A young and successful executive was travelling down a neighbourhood street, going “a bit to fast” in his new car.

a) a bit too fastly
b) a bit as fast
c) a bit too fastly
d) a bit too fast
e) No correction required
Answer d) a bit too fast. The word too is used to show excess of some quantity.

4. Padma could convince anyone with her talks as she had the “gift of the gabbing”.

a) gifting of the gabbing
b) gift of the gab
c) gifting of the gab
d) gift off the gab
e) No correction required
Answer b) gift of the gab. Idiom ‘the gift of the gab’ means: the ability to speak easily and to persuade other people with your words.

5. For countries undergoing a recession, large cuts in public spending seem to “be the ordering of the day”.

a) be the ordering of days
b) being the order of the day
c) be the order of the day
d) being the ordering of days
e) No correction required
Answer c) be the order of the day

6. One of these four words inside the quotation marks may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word.

a) When the young artist “returned”
b) to his village, his family held a “festive”
c) dinner on its lawn to celebrate his “tiumpant”
d) “homecoming”.
e) All correct
Answer c) dinner on its lawn to celebrate his “tiumpant”. The correct spelling is ‘triumphant’.

7. One of these four words inside the quotation marks may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word.

a) She trusted Maria with all her “heart”
b) and thus “handled”
c) over her “life’s”
d) savings to her “instantly”.
e) All correct
Answer b) and thus “handled”. The appropraite word should be ‘handed’.

8. One of these four words inside the quotation marks may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word.

a) It is “difficullt”
b) to see the “picture”
c) when you are “inside”
d) the “frame”.
e) All correct
Answer a) It is “difficullt”. The correct spelling is ‘difficult’.

9. One of these four words inside the quotation marks may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word.

a) Had she not “suppressed”
b) the details of her comapny’s “project”,
c) her company would have “bagged”
d) the “contract”.
e) All correct
Answer e) All correct

10. One of these four words inside the quotation marks may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word.

a) The “whole”
b) time she walked with her child in her arms the only “thing”
c) that “worried”
d) her was her son’s “feature”.
e) All correct
Answer d) her was her son’s “feature”. The appropriate word should be ‘future’