English Quiz – 45 (Mixed Topics)


1. Medical ethics _______ a doctor to have an affair with the patient.

a) Censure
b) forbid
c) Contraindicate
d) Disallow
Answer: b) forbid.

2. Putin’s Overwhelming victory clearly shows that what Russian wants is strong leader who will ______Mother Russia to her pride and glory.

a) Restate
b) Restore
c) Rescue
d) Retrieve
Answer: b) Restore

3. The new office block is a/an_____ on the landscape.

a) Humiliation
b) Ugliness
c) Excrescence
d) Oddity
Answer: d) Oddity.

4. I have no__________motive in offering this advice, I seek no personal advantage.

a) Magnanimous
b) Implied
c) Altruistic
d) Ulterior
Answer: d) Ulterior.

5. The young man was quickly prompted when his employers saw how_______he was.

a) Indolent
b) Cursory
c) Assiduous
d) Indigent
Answer: c) Assiduous.

6. Gang of youth went AT THE RAMPAGE in the city yesterday.

a) with the rampage
b) on the rampage
c) over the rampage
d) No improvement
Answer b) on the rampage

7. The whole family RALLIED ROUND when mother was ill.

a) Rallied over
b) Rallied at
c) Rallied with
d) No improvement
Answer d) no improvement.

8. The building is a PRIME example of 1960s architecture.

a) Primary
b) Paramount
c) Primitive
d) No improvement
Answer d) no improvement.

9. Bogus Social workers have been PREYING OVER old people living alone.

a) Preying with
b) Preying at
c) Preying on
d) No improvement
Answer c) Preying on.

10. The negotiation WILL CALL FOR CONSIDERABLE dexterity.

a) will call considerable
b) will call at considerable
c) will call with considerable
d) No improvement
Answer d) No improvement.

11. What is the meaning of “To show a clean pair of heels”?

a) To lead
b) To escape
c) To flaunt
d) To be an arrogant person
Answer b) To escape

12. What is the meaning of “Sow one’s wild oats”?

a) To do some wild and foolish things in one’s youth
b) to be useful to someone in future
c) A misfit
d) To feel comfortable
Answer a) To do some wild and foolish things in one’s youth

13. What is the meaning of “Strike while Iron is hot”?

a) To withdraw
b) To indulge in a fight
c) To make the most of the suitable opportunity
d)To be possessive
Answer c) To make the most of the suitable opportunity.

14. What is the meaning of “Take the bull by the horns”?

a) To be in one’s favor
b) To be an animal lover
c) very friendly
d) To face an opponent directly
Answer d) To face an opponent directly.

15. What is the meaning of “Thin end of the wedge”?

a) make space
b) a small beginning
c) survive
d) To bat the end
e) In prosperity and adversity
Answer b) small beginning.

16. What is the opposite of Spunk?

a) Success
b) Lack of Intelligence
c) Timidity
d) Loss of Prestige
Answer c) Timidity

17. What is the opposite of Lampoon

a) Abandon
b) Praise
c) Darken
d) Sail
Answer b) Praise

18. What is the opposite of Jaded?

a) Upright
b) Stimulated
c) Void
d) Aspiring
Answer b) Stimulated