English Quiz – 48 (Mixed Topics)


1. Team work or pair work is a good way to ____ student talking time.

A) minimize
B) maximize
C) rise
D) grow
Answer – B. Minimize

2. To have different life experience and learning strategies, there should be a ____ of personalities in each team.

A) amount
B) few
C) diversity
D) various
Answer C. Diversity

3. As he didn’t feel well, the doctor decided not to ____ on the patient.

A) surgery
B) operate
C) remove
D) work
Answer B. Operate

4. Grace Kelly was first famous as a Hollywood actress and then ____ Prince Rainier of Monaco.

A) to be the wife of
B) she was the wife of
C) the wife of
D) as the wife of
Answer D. as the wife of

5. The judge decided to ____ the thief to three months’ imprisonment.

A) sentence
B) prison
C) put
D) imprison
Answer A. Sentence

6. He has the GIFT OF THE GAB.

a) He is gifted
b) He is a chatterbox
c) He is a good conservationist
d) none of these

Answer c) He is a good conservationist

7. Parental property has become A BONE OF CONTENTION BETWEEN THE SIBLINGS.

a) unifying factor
b) something that causes a quarrel
c) a firm view
d) none of these
Answer b) something that causes a quarrel

8. ONCE IN A BLUE MOON, we meet each other.

a) frequently
b) hardly ever
c) very seldom indeed
d) in the light of a blue moon
Answer c) very seldom indeed

9. He has been jobless for several months, and it is his wife who KEEPS THE POT BOILING.

a) avoids starvation
b) keeps the fire burning
c) is angry
d) keeps firing
Answer a) avoids starvation

10. In the end he had to EAT THE HUMBLE PIE.

a) apologize humbly
b) defend himself vigorously
c) adopt an aggressive attitude
d) none of these
Answer a) apologize humbly

11. Find the error in the following sentence.

a) Jagdish met me yesterday
b) but he did not tell me
c) that he has resigned from the factory
d) No error
Answer c) that he has resigned from the factory

12. Find the error in the following sentence.

a) The principal indicated that
b) the issue of improved quality of teaching
c) in the collage were high in his list of priorities
d) No error
Answer c) in the collage were high in his list of priorities

13. Find the error in the following sentence.

a) Dileep has spend
b) six years in Calcutta
c) but still h does not know many parts of the city
d) No error
Answer a) Dileep has spend

14. Find the error in the following sentence.

a) The number of foreign tourists
b) visiting India are increasing
c) day by day during this tourist season
d) No error
Answer b) visiting India are increasing

15. Find the error in the following sentence.

a) Unless you take
b) interest into the studies
c) you will not succeed i the examination
d) No error
Answer b) interest into the studies