English Quiz – 49 (Mixed Topics)


1. Find the error in the following sentence.

a) The benefits that accrued
b) from these programmes
c) were felt more by better placed farmers
d) and better endowed regions
e) No error
Answer c) Add ‘the’ before ‘better placed farmers’

2. Find the error in the following sentence.

a) Indian Railways is looking for private partners
b) to help modernize railway stations
c) to world class levels,
d) and for projects focused increasing connectivity with ports
e) No error
Answer d) Add ‘on’ after ‘focused’

3. Find the error in the following sentence.

a) With a surge of high hope,
b) Lincoln ordered not to call General Meade
c) a council of war
d) but to attack Lee immediately
e) No error
Answer b) Place ‘not to call’ after ‘General Meade’

4. Find the error in the following sentence.

a) It can mean
b) develop products and services
c) tailored specifically
d) to the rural market
e) No error
Answer b) Replace ‘develop’ with ‘developing’

5. Find the error in the following sentence.

a) She left behind
b) her bundle of
c) stolen jewels and money
d) it dropped down into Ritika’s lap
e) No error
Answer d) Replace ‘it’ with ‘which’

6. Little consideration will be given WHETHER MEANS OF CUTTING emissions are sufficient to achieve the goals.

a) The cutting means of
b) That the cut means of
c) Whether the mean of cutting or
d) to whether the means of cutting
e) No correction required
Answer a) The cutting means of

7. WITH GREATER ACCOUNTABILITY AND TRANSPARENCY India’s own resources will be adequate to overcome poverty.

a) With the greater accountability and a transparency.
b) The greater accountability and transparency
c) With a greater accountability and a transparency.
d) With the greater accountability and transparency.
e) No correction required
Answer e) No correction required

8. IN MANY INSTANCES THIS HAS LEAD TO extreme politicization of the college faculty.

a) In many instances this has led to
b) In the many instances this has lead to
c) In many instance this has led to
d) In a many instance this has lead to
e) No correction required
Answer a) In many instances this has led to

9. Coupled with government and private donations the education systems HAVE BEEN ABLE TO BENEFIT.

a) have been to benefit
b) has been able to benefit
c) have to be benefit
d) has to be benefit
e) No correction required
Answer b) has been able to benefit

10. HE IS SIMPLY NOT LOOKING FOR the cheapest product in every category.

a) He is looking simply not for
b) He is not looking simply for
c) He doesn’t simply look to
d) He is not simply looking for
e) No correction required
Answer d) He is not simply looking for