English Quiz – 56


1. Radha’s three children, Shantana, Manu and Meera are talented, but THE LATTER EXCELSthe other two.

a) the last excels
b) latter excel
c) the latter excelling
d) the last excelling
e) No correction required
Answer a) the last excels

2. Students are not abandoning helmets, but SOME AVOIDING USE of helmets while riding motorbikes.

a) some avoid the used
b) some avoid of the use
c) some are avoiding of use
d) some are avoiding use
e) No correction required
Answer d) some are avoiding use

3. We must treat a statement as a rumor UNTIL THEY ARE CONFIRMED with proof.

a) till they are confirmed
b) until they are confirming
c) until it is confirmed
d) until it is confirming
e) No correction required
Answer c) until it is confirmed

4. The officer appreciated his subordinate’s MANY ATTEMPT TO BRAVELY CONFRONT the miscreants.

a) many attempting brave confronts
b) many brave attempts to confront
c) repeated attempts to brave confront
d) many attempts of brave confront
e) No correction required
Answer b) many brave attempts to confront

5. We admire HIS ATTEMPTING TO CLIMB the summit in such a bad weather.

a) his attempt to climb
b) his attempt of climbing
c) him for attempt of climb
d) his for attempt to climbing
e) No correction required
Answer a) his attempt to climb

6. BEING SUCCESSFUL BUSINESSMAN DEMANDS hard work, honesty, persuasive skills and sound market knowledge.

a) To be a successful business who demands
b) Being a successfully demanding businessman
c) To be a successful businessman demanding
d) For being a successful demanding businessman
e) No correction required.
Answer e) No correction required.

7. WAS IT THEY WHO WERE accused of stealing the neighbor’s car?

a) Were it they who were
b) Was it they who had
c) Were they who
d) Were it they who
e) No correction required
Answer a) Were it they who were

8. The doctor has advised him TO LAY IN BED at least for two weeks.

a) that he lay in bed
b) that he lays in bed
c) to lie in bed
d) to be laid in bed
e) No correction required
Answer c) to lie in bed

9. He is the only one of the MEMBERS WHO HAVE PAID all the dues.

a) member who has paid
b) members who have been paying
c) member who has been paid
d) members who has paid
e) No correction required
Answer d) members who has paid

10. Neither any of the members of the society nor the Chairman WERE PRESENT FOR the annual meeting.

a) were present at
b) was present for
c) have been present
d) has been present for
e) No correction required
Answer b) was present for