English Quiz – 58


1. Mr. Srinivasan is________ to become Chairman of the group ________ the retirement of his father.

a) set, following
b) voted, subsequent
c) Selected, despite
d) Approved, because
e) decided, after
Answer a) set, following

2. ________ to your error the ________ consignment has been delayed by a week.

a) According, important
b) Duly, urgent
c) Owing, entire
d) Added, crucial
e) Admitting, special
Answer c) Owing, entire

3. On account of the ________ in sales the software ?rm has achieved an eight per cent ________ in net profit.

a) surge, fall
b) increase, rise
c) decline, slope
d) hike, loss
e) growth, advance
Answer b) increase, rise

4. We are proud to say that today ________ 26 per cent of our total accounts are ________ by women and senior citizens.

a) approximate, held
b) nearly, authorised
c) over, maintain
d) above, open
e) around, operated
Answer e) around, operated

5. The company has ________ special training to employees on ________ to trade online.

a) announced, bene?ts
b) offered, course
c) imparted, risks
d) sanction, skills
e) provided, how
Answer e) provided, how

6. People were ________ of the two brothers because their behaviour seemed________.

a) anxious, notorious
b) suspicious, unusual
c) unmindful, gentle
d) aware, dispassionate
e) cautious, generous
Answer b) suspicious, unusual

7. The army regime has announced some steps on ________ democracy and fighting ________.

a) clamping, anarchy
b) ruling, voters
c) restoring, terrorism
d) enlightening, anti-corruption
e) waiving, minorities
Answer c) restoring, terrorism

8. ________the death of one of the contestants, the election to the seat has been________ .

a) Despite, postponed
b) Because of, conducted
c) With, skipped
d) In spite of, stopped
e) Owing to, countermanded
Answer e) Owing to, countermanded

9. The captain of our team was ________ because of the ________ performance of our opponents.

a) upset, poor
b) nervous, uneventful
c) happy, excellent
d) elated, bad
e) annoyed, thorough
Answer d) elated, bad

10. He objected to the proposal because it was founded on a ________ principle and also was ________ at times.

a) Faulty, desirable
b) Imperative, reasonable
c) Wrong, inconvenient
d) Sound, acceptable
e) Conforming, deplorable
Answer c) Wrong, inconvenient