English Quiz – 63


1. Find the error in the following sentence.

a) Ajinkya Rahane won the
b) man-of-the-match award and while
c) Ravichandran Ashwin received
d) the man-of-the-series award
e) No error
Answer b) man-of-the-match award and while. Remove ‘and’

2. Find the error in the following sentence.

a) The Aam Aadmi Party government in Delhi had
b) announced a slew of measures to
c) address the very poor air quality
d) and pollution in the nation’s capital
e) No error
Answer a) The Aam Aadmi Party government in Delhi had. Put ‘has’ instead of ‘had’

3. Find the error in the following sentence.

a) Making extensive preparations
b) for rare, extreme
c) situations is either
d) easy nor economical
e) No error
Answer c) situations is either. ‘either’ should be replaced by ‘neither’

4. Find the error in the following sentence.

a) The BJP-led National Democratic Alliance government has rolled up its
b) sleeves for the ongoing winter session of Parliament
c) in a bid to guarantee the passage of the Constitution amendment Bill
d) that will usher in a Goods and Services Tax
e) No error
Answer e) No error

5. Find the error in the following sentence.

a) Venezuela’s opposition won control of the National Assembly
b) in a landslide, stunning the ruling party and altering
c) the balance of power 17 years after the
d) late Hugo Chavez kicked off the nation’s socialist revolution
e) No error
Answer b) in a landslide, stunning the ruling party and altering. Put ‘by’ in the place of ‘in’

6. In the last two days, they ___________ cleaned two temples, in Kotturpuram and Saidapet.

a)accurately
b)meticulously
c)timidly
d)deeply
Answer b) meticulously

7. Beijing issued its first ever “red alert” for pollution, warning that the city would be _______________ in heavy smog from Tuesday until Thursday.

a)disguised
b)uncovered
c)shrouded
d)masked
Answer c) shrouded

8. Prime Minister Narendra Modi’s ___________________ last Friday with Congress leaders Sonia Gandhi and Manmohan Singh on the long-pending Goods and Services Tax (GST) Bill, a few hours after he struck an unusually conciliatory note on the floor of Parliament, signalled a dramatic change of style.

a)confabulations
b)fabrications
c)distortion
d)discussion
Answer a) confabulations

9. India and Russia are ___________________ the possibility of setting up a joint venture in India to improve supply of spares for the Sukhoi-30 frontline fighter aircraft.

a)ignoring
b)inquiring
c)deepening
d)exploring
Answer d) exploring

10. Vodafone India, the country’s second-largest mobile carrier, is ______________ to launch its 4G service on Tuesday from Kochi in Kerala, setting the stage for a data slugfest with market leader Bharti Airtel and Mukesh Ambani’s Reliance Jio Infocomm, which is expected to start operating soon.

a)topped
b)capped
c)tipped
d)crowned
Answer c) tipped