English Quiz – 64


1. Find the error in the following sentence.

a) Interesting characters and an original
b) story that tied in with the
c) books and TV show make
d) ‘Game Of Thrones’ a fun journey
e) No error
Answer b) story that tied in with the. Put ‘ties’ instead of ‘tied’

2. Find the error in the following sentence.

a) Ajinkya Rahane became India’s
b) highest-ranked Test batsman,
c) have stormed up 14 places to
d) claim a career-high 12th spot
e) No error
Answer c) have stormed up 14 places to. Put ‘had’ instead of ‘have’

3. Find the error in the following sentence.

a) Around 25,000 toilets are expecting to
b) be set up over next four years,
c) and Screwvala’s Swades will
d) complete building 8,000 this year
e) No error
Answer a) Around 25,000 toilets are expecting to. It should be “Expected”

4. Find the error in the following sentence.

a) The Narendra Modi government has
b) announced an ambitious target of
c) setting 170 gigawatt of wind, solar
d) and biomass power projects by 2022
e) No error
Answer c) setting 170 gigawatt of wind, solar. ‘up’ should come after ‘setting’

5. Find the error in the following sentence.

a) PM’s smart City mission is facing a
b) serious hurdle – not a single state has
c) submitted its smart city plan
d) to Union urban development ministry
e) No error
Answer e) No error

6. Life in flood-hit Chennai is slowly ______________ back to normalcy, with sun shining on Tuesday, but there were still areas, especially suburban, where the situation is still very grim and relief yet to reach the despondent residents.

a)harming
b)faltering
c)hobbling
d)limping
Answer d) limping

7. ________________ cotton scientist Dr. Greg Constable has been named ‘2015 Researcher of the Year’ by the International Cotton Advisory Committee (ICAC).

a)Reputed
b)Renowned
c)Great
d)Illustrious
Answer b) Renowned

8. India’s banks are ____________ with more than $110 billion of corporate stressed debt, a burden that is holding back fresh loans and hampering a speedier economic recovery.

a)grappling
b)struggling
c)tussling
d)wrestling
Answer a) grappling

9. The International Cricket Council on Wednesday confirmed that Sri Lankan batsman Kusal Perera has been charged for an anti-doping rule ____________ under the ICC Anti-Doping Code.

a)observation
b)breaching
c)violation
d)contravention
Answer c) violation

10. The Sri Lankan government on Wednesday _____________ that it will not sign an economic partnership agreement with India as proposed by the previous Mahinda Rajapaksa administration.

a)refused
b)persisted
c)determined
d)insisted
Answer d) insisted