English Quiz – 65


1. Find the error in the following sentence.

a) These companies have been asked
b) to furnish their financial details
c) and information about
d) its board members
e) No error
Answer d) its board members. Change ‘its’ to ‘their’

2. Find the error in the following sentence.

a) The scheme which will be launched
b) during the next two years
c) require an additional investment
d) of one hundred amts
e) No error
Answer c) require an additional investment. Change ‘require’ to ‘requires’

3. Find the error in the following sentence.

a) The Road developers who is unable
b) finish their projects
c) on time will not be
d) awarded new ones
e) No error
Answer a) The Road developers who is unable. ‘The road developers who are unable’

4. Find the error in the following sentence.

a) We have taken on
b) the responsibility of
c) arranging the required training
d) and supervise the new staff
e) No error
Answer a) We have taken on. Change ‘taken on’ to ‘taken up’

5. Find the error in the following sentence.

a) The government has signed
b) a memorandum of under-standing with
c) the company to set up
d) a plant in the state
e) No error
Answer e) No error

6. The small child does whatever his father WAS DONE.

a) has done
b) did
c) does
d) had done
e) No correction required
Answer c) does

7. YOU NEED NOT COME UNLESS YOU WANT TO.

a) You don’t need to come unless you want to
b) You come only when you want to
c) You come unless you don’t want to
d) You needn’t come until you don’t want to
e) No correction required
Answer a) You don’t need to come unless you want to

8. They WERE ALL SHOCKED AT his failure in the competition.

a) were shocked at all
b) had all shocked at
c) had all shocked by
d) had been all shocked on
e) No correction required
Answer e) No correction required

9. I need not offer any explanation regarding this incident – my behaviour IS SPEAKING ITSELF.

a) will speak to itself
b) speaks for itself
c) has been speaking
d) speaks about itself
e) No correction required
Answer b) speaks for itself

10. He is too important FOR TOLERATING any delay.

a) to tolerate
b) to tolerating
c) at tolerating
d) with tolerating
e) No correction required
Answer a) to tolerate