English Quiz – 66


1. Find the error in the following sentence.

a) Having lifted the heavy weight
b) the boy suffered
c) a severe pain
d) in his elbow join
e) No error
Answer e) No error

2. Find the error in the following sentence.

a) Without waiting for
b) the instructions from the Government,
c) some cable operators in
d) the city had block the news
e) No error
Answer d) the city had block the news. In the past perfect tense the verb is used in the past participle from. Therefore ‘some cable operators in the city had blocked the news’ should come.

3. Find the error in the following sentence.

a) The authorities have instructed
b) that notes must be prepared
c) on all the issues related
d) to customer grievances
e) No error
Answer e) No error. The sentence is correct

4. Find the error in the following sentence.

a) He asked the same question
b) that why he was not selected
c) and everyone responded saying
d) that he had failed
e) No error
Answer b) that why he was not selected. The usage of the conjuction ‘that’ is inappropriate when used in the Indirect speech of the Interrogative sentence in the ‘wh’ question.

5. Find the error in the following sentence.

a) The complainants in their complaint
b) have been alleged that
c) they were forced to leave
d) their belongings unattended
e) No error
Answer b) have been alleged that. The usage of passive Voice in the sentence is inappropriate here. Therefore, the usage of the expression “the complainants in their complaint have alleged…..” is correct

6. If you have been thinking of renovating your home and getting rid of the cluster for the ____ time, this festive season is the right time to ____

a) longest : start
b) umpteenth : begun
c) currently : try
d) last : commenced
e) many : venture
Answer a) longest : start

7. _______ and fabricated propaganda of police kidnapping and fake arrests is ____ of terrorist organisation when some of their key cadres.

a) vicious : central
b) malicious : typical
c) true : common
d) absolutely : classic
e) severe : perfect
Answer b) malicious : typical

8. On the recommendation of the department, we are ____ to rebuild that part of the building which ____ the maternity ward.

a) set : keeps
b) associate : has
c) planning : houses
d) about : inside
e) ask : caters
Answer c) planning : houses

9. The singers strength has ____ been writing songs that his teenage fans can ____ to.

a) forever : dancing
b) but : sing
c) never : ask
d) regularly : accompany
e) always : relate
Answer e) always : relate

10. If LPG consumers do not want to ____ the subsidy, they should ____ it to their agency and fill in the requisite form.

a) claim : reply
b) achieve :communicate
c) benefit : tell
d) receive : says
e) avail : convey
Answer e) avail : convey