English Quiz – 71 (Mixed Quiz)


1. The new turn in a long-pending case involving allegations of misuse of funds of the Indian National Congress to buy Associated Journals Ltd (AJL), a firm that published the National Herald, a now __________ publication linked to the party, has put the spotlight on the Gandhis.

a) usable
b) constant
c) obsolete
d) defunct
Answer d) defunct

2. For all the _____________ that the Indian Super League (ISL) has managed to create so far, a thrilling finish of the kind witnessed on Sunday, when Chennaiyin FC defeated FC Goa 3-2 in the final, seemed just apt.

a) hover
b) flutter
c) thrashed
d) silent
Answer b) flutter

3. SpaceX successfully landed its powerful Falcon 9 rocket in an _____________ position at Cape Canaveral, Florida on Monday, a historic first in the company’s bid to make reusable rockets.

a) upright
b) standard
c) post
d) pole
Answer a) upright

4. The functioning of the Delhi and District Cricket Association (DDCA), like a majority of the state units affiliated to the Indian cricket board, has never appeared clean or __________________.

a) lucid
b) obvious
c) transparent
d) opaque
Answer c) transparent

5. The 40-day period of ___________ winter in Kashmir known as ‘Chillai-Kalan’, began on Monday as the mercury dipped to season’s lowest at several places including Srinagar, the summer capital of Jammu and Kashmir.

a) smoothest
b) strongest
c) finest
d) harshest
Answer d) harshest

6. Find the error in the following sentence.

a) A five-year, 20-aircraft condition that airlines need
b) to meet to fly overseas may finally go,
c) but Vistara, AirAsia India and others may not get a free hand in
d) deciding where to deploy their capacity.
e) No error
Answer a) A five-year, 20-aircraft condition that airlines need. ‘the’ in place of ‘A’

7. Find the error in the following sentence.

a) India has delivered its first major
b) offensive military platform to Kabul,
c) with a Mi 25 attack helicopter
d) reaching Afghanistan earlier in this month.
e) No error
Answer d) reaching Afghanistan earlier in this month. Remove ‘in’

8. Find the error in the following sentence.

a) The Reserve Bank of India is
b) working guidelines for peer-to-peer
c) lending arrangements offered by online platforms,
d) according to its deputy governor, R Gandhi.
e) No error
Answer b) working guidelines for peer-to-peer. Add ‘on’ after working

9. Find the error in the following sentence.

a) Three Muslim legislators’ demanding a ban on sale
b) of liquor for Eid-e-Milad to Maharashtra Chief Minister
c) Devendra Fadnavis had left the government in a “dilemma”
d) as the festival falls on the eve of Christmas.
e) No error
Answer c) Devendra Fadnavis had left the government in a “dilemma”. Use ‘has’ in place of ‘had’

10. Find the error in the following sentence.

a) New Zealand captain Brendon McCullum will
b) retire from all forms of international cricket
c) at the end of the home series
d) against Australia in February 2016.
e) No error
Answer e) No error