English Quiz – 73 (Mixed Quiz)


1. Find the error in the following sentence.

a) As on December 2015,
b) Prime Minister Narendra Modi has
c) undertaken 34 foreign trips, including
d) state visits and international summits.
e) No error
Answer a) As on December 2015. Replace ‘on’ with ‘of’

2. Find the error in the following sentence.

a) The President of India,
b) Shri Pranab Mukherjee on December 23, 2015
c) attended the 150thAnniversary of
d) Bishop Cotton Boys’ School at Bengaluru.
e) No error
Answer e) No error

3. Find the error in the following sentence.

a) A proposal by the Centre to the finance ministry has suggested
b) increasing the salaries of members of Parliament
c) from Rs 1.4 lakh a month to Rs 2.8 lakh a month,
d) plus the additional allowance and higher pensions.
e) No error
Answer d) plus the additional allowance and higher pensions. Remove ‘the’

4. Find the error in the following sentence.

a) United Technologies Corporation on December 19th announced
b) the 12 winners of India’s first ever Neighbourhood
c) Improvement Partnership Challenge (NIP), initiative
d) of UTC’s Citizens for the City Program.
e) No error
Answer c) Improvement Partnership Challenge (NIP), initiative. Insert ‘an’ before initiative

5. Find the error in the following sentence.

a) India expected to seal a
b) contract with Westinghouse Electric Co LLC
c) to build six nuclear reactors
d) in the first half of next year.
e) No error
Answer a) India expected to seal a. Replace ‘expected’ with ‘expects’

6. Bitter fights and repeated disruptions _____________ the winter session of Parliament which came to an end on Wednesday.

a) kindred
b) marred
c) haphazard
d) awkward
Answer b) marred

7. The ___________ pairing of Sania Mirza and Martina Hingis was on Tuesday named as Women’s Doubles World Champions by the International Tennis Federation (ITF).

a) despicable
b) irreprissible
c) formidable
d) juvenile
Answer c) formidable

8. Prime Minister Narendra Modi _____________ been voted as the seventh most popular leader in the world in a new poll topped by US President Barack Obama.

a) have
b) had
c) have had
d) has
Answer d) has

9. Apple iPhone 6s was launched in India at an __________ price of Rs 62,000 for the 4.7-inch version, while the bigger screen iPhone 6s Plus started at Rs 72,000.

a) exorbitant
b) incompetent
c) impediment
d) jubilant
Answer a) exbortiant

10. The Telecom Regulatory Authority of India’s (Trai) directive to wireless telecom company Reliance Communication Ltd (RCom) to ___________ its internet service in partnership with social media major Facebook

a) continue
b) discontinue
c) follow
d) avoid
Answer b) discontinue