English Quiz – 75 (Mixed Quiz)


1. Microsoft has jumped right into the middle of the ongoing ___________ battle over Facebook’s plan to provide some Internet services free of charge.

a) messianic
b) zealous
c) intense
d) fanatical
Answer c) intense

2. Single-origin chocolate and gourmet ingredients of similar exotic provenance may no longer get stuck at Indian customs and rapidly ________ into inedible glop.

a) formed
b) deteriorate
c) degenerate
d) generate
Answer b) deteriorate

3. India came out _________ against a defensively stubborn Sri Lanka as a brace from forward Robin Singh powered the hosts to a 2-0 win in their opening clash of the 2015 SAFF Cup at the Trivandrum International Stadium on Friday.

a) gleeful
b) delighted
c) exultant
d) triumphant
Answer d) triumphant

4. Every detail of the latest story of abuse of Indian workers in West Asia is both horrifying and painfully ________ of the condition of Indian migrants to these countries.

a) representative
b) indicative
c) symptomatic
d) emblematic
Answer d) emblematic

5. The Nairobi Ministerial Conference of the World Trade Organisation concluded last week after negotiations stretched into an unscheduled fifth day as delegates from the rich nations, emerging market economies and the Least Developed Countries (LDCs) sought to ________ out an agreement acceptable to all.

a) hammer
b) beetle
c) mallet
d) castigate
Answer a) hammer

6. Find the error in the following sentence.

a) Prime Minister Narendra Modi will
b) share his thoughts with the
c) nation in the ‘Mann Ki Baat’ programme which
d) will be aired on All India Radio (AIR) tomorrow.
e) No error
Answer d) will be aired on All India Radio (AIR) tomorrow. insert ‘the’ after ‘on’

7. Find the error in the following sentence.

a) Around 35 MNCs from Japan, South Korea and other countries
b) will participate in the “Happening Haryana Global Investors’
c) Summit-2016” to be organised in Gurgaon on
d) March 7 and 8 next year.
e) No error
Answer e) No error

8. Find the error in the following sentence.

a) Russia have offered India a new range of reactor units —
b) the VVER-Toi (typical optimised, enhanced information) design
c) — for the third and fourth units of the
d) Kudankulam project in Tamil Nadu.
e) No error
Answer a) Russia have offered India a new range of reactor units —. replace ‘has’ instead of ‘have’

9. Find the error in the following sentence.

a) The National Democratic Alliance government has just introduced
b) a cess of 0.5 per cent in all
c) taxable services
d) for the Swachh Bharat campaign.
e) No error
Answer b) a cess of 0.5 per cent in all. ‘on’ instead of ‘in’

10. Find the error in the following sentence.

a) The initiation of criminal contempt proceedings against
b) Booker Prize-winning writer Arundhati Roy by the
c) Bombay High Court appeared to be an
d) excessive reaction to adverse comment.
e) No error
Answer c) Bombay High Court appeared to be an. Put ‘appears’ in place of ‘appeared’