English Quiz – 76 (Mixed Quiz)


1. Over 1.5 lakh students from India and abroad _____________ on the Mumbai campus for Asia’s largest science and tech festival.

a) ascend
b) descend
c) climb
d) arise
Answer b) descend

2. As the debate over the net neutrality _________, telecom regulator TRAI has said it is looking to solve the issues “part-by-part” and also aiming to come up with the final guidelines based on the views received from different stakeholders, by early 2016.

a) repair
b) reform
c) resurfaces
d) refinish
Answer c) resurfaces

3. A massive fire ___________ the main mandap at Telangana Chief Minister K Chandrasekhar Rao’s yagna pandal in Medak, Telangana, today.

a) flooded
b) merged
c) formed
d) engulfed
Answer d) engulfed

4. The government will __________ a blueprint for start-ups in the country on January 16, Prime Minister Narendra Modi said in his monthly radio programme Mann ki Baat today.

a) unveil
b) hide
c) uncover
d) disclose
Answer a) unveil

5. The announcement of formation of a Saudi Arabia-led Muslim coalition recently _____________ to combat terrorism will further exacerbate the complex and messy war against the Islamic State in the Middle East.

a) outwardly
b) allegedly
c) ostensibly
d) popularly
Answer c) ostensibly

6. Find the error in the following sentence.

a) In spite the Delhi government warning them of strict action,
b) over 900 private schools in the national capital are
c) yet to notify the criteria for
d) nursery admissions beginning January 1.
e) No error
Answer a) In spite the Delhi government warning them of strict action. Put ‘Despite’ instead of ‘In spite’

7. Find the error in the following sentence.

a) China officially has ended its one child policy,
b) with the signing into law of a bill allowing all married couples to
c) have a second child as it attempts to cope up with
d) an ageing population and shrinking workforce.
e) No error
Answer c) have a second child as it attempts to cope up with. Remove ‘up’

8. Find the error in the following sentence.

a) The Afghanistan cricket team
b) has managed to reach a
c) top 10 of the ICC ODI Rankings
d) for the first time ever.
e) No error
Answer b) has managed to reach a. Keep ‘the’ in place of ‘a’

9. Find the error in the following sentence.

a) Having shifted gears from its focus on ‘enterprise services’ to ‘enterprising solutions’
b) in 2015, Indian IT industry is betting big on
c) digitisation and automation to maintain
d) its growth momentum in the New Year.
e) No error
Answer e) No error

10. Find the error in the following sentence.

a) Starting 2009, every year around 70 scientists have left
b) India’s premier defence research agency
c) Defence Research and Development Organisation (DRDO)
d) citing “personal” reasons.
e) No error
Answer a) Starting 2009, every year around 70 scientists have left. ‘Since’instead of ‘Starting’