English Quiz – 77 (Mixed Quiz)


1. Find the error in the following sentence.

a) Seeking to check school dropouts, improve agricultural productivity and providing
b) better civic services, Andhra Pradesh Government on Monday signed an MoU with Microsoft
c) during a breakfast meet hosted by Chief Minister N. Chandrababu Naidu
d) at his residence for the technology giant’s CEO Satya Nadella.
e) No error
Answer c) during a breakfast meet hosted by Chief Minister N. Chandrababu Naidu. Replace ‘meet’ with ‘meeting’

2. Find the error in the following sentence.

a) From January 1,
b) Air India will serve a hot vegetarian
c) meals on flights with a
d) duration of 60 to 90 minutes.
e) No error
Answer b) Air India will serve a hot vegetarian. Remove ‘a’

3. Find the error in the following sentence.

a) The government is targeting increasing
b) the length of highways across
c) the country to 1.5 lakh km from
d) the existing 1 lakh km in the next four years.
e) No error
Answer e) No error

4. Find the error in the following sentence.

a) The rise of ATM’s, telephone banking, the Internet
b) and now smartphones has
c) led to a decline of 5-8 per cent a year
d) in the number of visits by customers to branches.
e) No error
Answer d) in the number of visits by customers to branches. Insert ‘made’ after visits

5. Find the error in the following sentence.

a) Sporting body such as FIFA
b) should be run transparently and rigouros standards
c) should be maintained to ensure that
d) sports are played in the right spirit.
e) No error
Answer a) Sporting body such as FIFA. Replace ‘body’ with ‘bodies’

6. Every detail of the latest story of abuse of Indian workers in West Asia is both horrifying and painfully ____________ of the condition of Indian migrants to these countries.

a) diplomatic
b) systematic
c) emblematic
d) descriptive
Answer c) emblematic

7. Rolling the neck is very simple and effective exercise when it comes to ______________ off the double chin.

a) fighting
b) shedding
c) sloughing
d) removing
e) edging
Answer a) fighting

8. The traffic police said that it was not possible to deploy personnel permanently at the spot to prevent the situation because of ___________ manpower.

a) issue
b) lack
c) less
d) insufficient
e) constricted
Answer d) insufficient

9. Your children take ___________ of most of your actions and traits, both good and bad, which is why it is essential that you leave them more good examples than bad.

a) light
b) cognisance
c) copy
d) note
e) pretence
Answer d) note

10. The region has already witnessed few very long dry spells this season, __________ concern about the survival of the Kharif crop.

a) posing
b) sparking
c) sensing
d) generating
e) bordering
Answer b) sparking