English Quiz – 78 (Mixed Quiz)


1. Find the error in the following sentence.

a) Tatra is set to
b) partner with Reliance Defence to
c) make military trucks for
d) Indian as well as global needs.
e) No error
Answer e) No error

2. Find the error in the following sentence.

a) With IT companies ramping up their
b) offerings and startups mushrooming in several sectors,
c) product developers is
d) expected to be in high demand.
e) No error
Answer c) product developers is. Put ‘are’ in place of ‘is’

3. Find the error in the following sentence.

a) The beauty industry is estimated
b) at about $1.4 trillion, with India
c) among the top five markets, after China,
d) Brazil, US and Indonesia.
e) No error
Answer d) Brazil, US and Indonesia. Put ‘the’ before US

4. Find the error in the following sentence.

a) The recently-introduced
b) Swachh Bharat Cess adds-on to the
c) service tax liability and it is
d) applicable on all taxable services.
e) No error
Answer c) service tax liability and it is. Remove ‘it’

5. Find the error in the following sentence.

a) Railways have constituted
b) a committee to review and streamline
c) induction of new technologies
d) and redefine the role of RDSO.
e) No error
Answer a) Railways have constituted. Put ‘has’ in place of ‘have’

6. ___________ of old paintings is a job fro the experts.

a) Resurrection
b) Retrieval
c) Restoration
d) Resumption
Answer c) Restoration

7. The terrorists made a vain attempt to _________ the bridge.

a) blow down
b) blow up
c) blow over
d) blow out
Answer b) blow up

8. This is a _______ translation of the speech.

a) literal
b) literary
c) verbal
d) verbatim
Answer a) literal

9. Fact is often stranger than _____.

a) fancy
b) fiction
c) imagination
d) dream
Answer a) fancy

10. Life is to death as pleasure is to _____.

a) pain
b) suffering
c) poverty
d) anguish
Answer a) pain