English Quiz – 79 (Mixed Quiz)


1. Find the error in the following sentence.

a) From January 1, 2016, India will no longer receive financial aid from
b) the UK, a decision which was taken by
c) the British government in 2012 under a domestic outcry
d) about India’s growing economic status.
e) No error
Answer c) the British government in 2012 under a domestic outcry. Replace ‘under’ with ‘after’

2. Find the error in the following sentence.

a) His father did
b) and is still doing
c) excellent work
d) for his company.
e) No error
Answer a) His father did. Replace ‘did’ with ‘has done’

3. Find the error in the following sentence.

a) Rakesh was unhappy to hear
b) the news of his
c) daughter failing
d) in final examination.
e) No error
Answer d) in final examination. Insert ‘the’ after ‘in’

4. Find the error in the following sentence.

a) Being a short vacation
b) they had to return
c) without visiting
d) many of the temples
e) No error
Answer a) Being a short vacation. Insert ‘it’ before ‘being’

5. Find the error in the following sentence.

a) According to him, the government has
b) to efficiently use MGNREGA funds
c) and also come up with
d) other innovative rural sector policies to avert a disaster.
e) No error
Answer e) No error

6. She maintained that her mother’s illness was the reason for the _______ of her health.

a) improvement
b) fall
c) deterioration
d) recuperation
Answer c) deterioration

7. Bringing ________ black money was an avowed electoral aim of Narendra Modi.

a) forth
b) back
c) about
d) in
Answer b) back

8. Fifteen districts may be reeling _________ drought but the state government is readying to splurge around 20 crores on celebrating Chief Minister’s ten years in office.

a) in
b) for
c) under
d) about
Answer c) under

9. The Indian High Commission in Canada has not so far made available information on expenses ________.

a) incurred
b) got
c) met
d) done
Answer a) incurred

10. _________ to the popular proverb, public memory in Bihar is not really short.

a) Comparable
b) Opposite
c) Familiar
d) Contrary
Answer d) Contrary