English Quiz – 80 (Mixed)


1. Twitter Inc is ________ a new feature that will allow users post messages as long as 10,000 characters, Re/code reported on January 5.

a) producing
b) rising
c) sliding
d) building
Answer d) building

2. Ratan Tata has invested an __________ amount in Bengaluru-based startup intelligence platform Tracxn.

a) covered
b) undisclosed
c) disclosed
d) unmasked
Answer b) undisclosed

3. The _____________ derivatives trading in the Indian Rupee suddenly faces an existential threat – not because of unnerving volatility, but probably due to likely reduction in it.

a) thriving
b) dying
c) stagnate
d) unhealthy
Answer a) thriving

4. Home minister Rajnath Singh on Tuesday cleared a plan to introduce 33% quota for women in central police forces, a move that could _________ the states to set aside posts for women in their police forces too.

a) pull
b) decline
c) nudge
d) nab
Answer c) nudge

5. The International Association of Athletics Federations (IAAF) released a statement on Tuesday __________ five steps for “building trust in the governing body” and five more for “building trust in competition”.

a) described
b) outlining
c) scribing
d) declared
Answer b) outlining

6. Find the error in the following sentence.

a) Vodafone India, the country’s second larger telecom company,
b) has made 4G SIMs available at its exclusive stores
c) in Mumbai, and said it will launch commercial services
d) in the financial capital soon.
e) No error
Answer a) Vodafone India, the country’s second larger telecom company. Put ‘largest’ instead of ‘larger’

7. Find the error in the following sentence.

a) Multiple earthquakes as strong as magnitude 8 on the Richter scale
b) may hit the Himalayan region around north India
c) and northeast India on any time, disaster management experts
d) of the Union home ministry have warned.
e) No error
Answer c) and northeast India on any time, disaster management experts. Put ‘at’ in the place of ‘on’

8. Find the error in the following sentence.

a) More than 500 cases of jaundice have been reported
b) from Himachal Pradesh capital
c) in the past few weeks and their number has been
d) increasing each day, doctors said on Wednesday.
e) No error
Answer e) No error

9. Find the error in the following sentence.

a) Bollywood actor Sanjay Dutt,
b) who was jailed in an arms case related to the 1993
c) Mumbai blasts, will be released
d) from the Pune’s Yerwada jail on February 27.
e) No error
Answer d) from the Pune’s Yerwada jail on February 27. Remove ‘the’

10. Find the error in the following sentence.

a) On January 4, 2016 Anant Geete, the Union Minister for
b) Heavy Industries and Public Enterprises, was inaugurated
c) the Homologation and Technology Centre at the
d) auto industry hub of Chakan, 40km from Pune.
e) No error
Answer b) Heavy Industries and Public Enterprises, was inaugurated. Remove ‘was’