English Quiz – 81 (Mixed)


1. After carefully __________ the situation, the farmer sympathised ___________ the mule.

a) scrutinising, on
b) assessing, with
c) observing, through
d) fighting, by
e) ignoring, for
Answer b) assessing, with

2. Once there lived a cunning fox who always ____________ to __________ others with his awful acts.

a) wished, cheating
b) desired, betrayed
c) thought, fooling
d) tried, deceive
e) longed, beaten
Answer d) tried, deceive

3. I _________ a friend named Raj who ________ a horse ranch in the city.

a) has, buys
b) need, holds
c) possess, runs
d) have, owns
e) got, sells
Answer d) have, owns

4. As night _________ in the heights of the mountains, Ramesh could not ________ anything.

a) fell, see
b) darkened, view
c) rose, admire
d) dive, perceive
e) became, get
Answer a) fell, see

5. Before making payment, a banker has to _________ that the invocation of the guarantee has been ___________ made.

a) ensure, properly
b) assure, really
c) affirm, generally
d) see, never
e) confirm, previously
Answer a) ensure, properly

6. Find the error in the following sentence.

a) The oak tree always
b) thought that
c) he was strong
d) than the other trees.
e) No error
Answer c) he was strong. Replace ‘he was strong’ with ‘he was stronger’

7. Find the error in the following sentence.

a) It was strange
b) when people started
c) congratulating me
d) on completion of my dissertation.
e) No error
Answer e) No error

8. Find the error in the following sentence.

a) Though Chandresh is known
b) of his playful style, we admire him
c) for his ability to shape a world clearly
d) from a few carefully chosen words.
e) No error
Answer b) of his playful style, we admire him. Replace ‘of’ with ‘for’

9. Find the error in the following sentence.

a) A good employee
b) is one which
c) is always willing
d) to go the extra mile.
e) No error
Answer b) is one which. Replace ‘which’ with ‘who’

10.Find the error in the following sentence.

a) Through her efforts
b) she manage to
c) open several institutions to
d) help the downtrodden.
e) No error
Answer b) she manage to. Replace ‘manage’ with ‘managed’