English Quiz – 82 (Mixed)


1. Prime Minister Narendra Modi has set in motion an exhaustive plan to __________ two of his pet projects – Swachh Bharat Mission and Ganga Rejuvenation.

a) impose
b) withdraw
c) reboot
d) hibernate
Answer c) reboot

2. Yuan __________ will make imports in China more expensive, depressing demand, especially for commodities.

a) inflation
b) depreciation
c) inclination
d) plunge
Answer b) depreciation

3. Modern retailers are creating exclusive ‘Patanjali destinations’ at their outlets as Yoga guru Ramdev’s products ___________ the shelves across India.

a) flown off
b) flew off
c) flies off
d) fly off
Answer d) fly off

4. Vodafone India has appointed former HDFC Bank executive Rahul Bhagat as an adviser to _______________ its payments bank.

a) conceptualise
b) discover
c) idealise
d) recover
Answer a) conceptualise

5. A section of public sector banks’ employees will observe one-day strike ___________ the country Friday to protest violation of bilateral settlement agreement by associate banks of State Bank of India.

a) throughout
b) along
c) across
d) over
Answer c) across

6. Find the error in the following sentence.

a) The children who were rescued from the alleged illegal shelter home
b) recounted that their stay at the place was
c) like a jail term where they are punished
d) with lashings and forced to eat cockroach-infested food.
e) No error
Answer c) like a jail term where they are punished. Put ‘were’ in place of ‘are’

7. Find the error in the following sentence.

a) Foxconn Technology, the world’s largest contract manufacturer
b) for electronic items, will reportedly start making
c) 4G smartphones for the impending launch of
d) Reliance Jio at its facility in Navi Mumbai from March.
e) No error
Answer b) for electronic items, will reportedly start making. Put ‘of’ instead of ‘for’

8. Find the error in the following sentence.

a) Chief Minister Shri Shivraj Singh Chouhan
b) will be
c) conferred Lee Kuan Yew Exchange Fellowship
d) in Singapore.
e) No error
Answer d) in Singapore. It should be ‘at’ instead of ‘in’

9. Find the error in the following sentence.

a) Gavi, a global vaccine alliance, has been announced a
b) partnership with the Union government
c) to accelerate access to modern, highly-efficacious vaccines
d) to support India’s immunisation programme.
e) No error
Answer a) Gavi, a global vaccine alliance, has been announced a. Remove ‘been’

10.Find the error in the following sentence.

a) Bollywood icon Amitabh Bachchan said on Thursday he
b) is ready to step in as brand ambassador of
c) tourism ministry’s Incredible India campaign,
d) a role Aamir Khan was playing till now.
e) No error
Answer e) No error