English Quiz – 83 (Mixed)


1. To avoid _______________, there is a need for _____________ planning of the project.

a) cancellation, broad
b) problem, deliberate
c) pitfalls, systematic
d) inconvenience, convenient
e) losses, temporary
Answer c) pitfalls, systematic

2. A good management will decide not only the _____________ for equipment but also its _______ fro deciding priorities.

a) need, urgency
b) usefulness, utility
c) cost, value
d) requirement, necessities
e) technology, methodology
Answer a) need, urgency

3. _______________ appears to be a small error in the beginning may turn out to be a ______________ in the long run.

a) It, disaster
b) What, blunder
c) That, debacle
d) It, slip
e) What, incident
Answer b) What, blunder

4. Being very ______________ in nature, he always uses his _________________ skills.

a) adamant, soft
b) polite, basic
c) humble, experimental
d) pushy, persuasive
e) mild, aggressive
Answer d) pushy, persuasive

5. Demand and supply do not _____________ the same relationship as the one that ________________ between height and weight.

a) possess, has
b) incur, is
c) defend, volunteers
d) bear, borne
e) have, exists
Answer d) bear, borne

6. Find the error in the following sentence.

a) These companies have been asked
b) to furnish their financial details
c) and information about
d) to its board members.
e) No error
Answer d) to its board members. Replace by ‘to their board members’

7. Find the error in the following sentence.

a) The scheme which will be launched
b) during the next two years
c) require an additional investment
d) of one hundred crores.
e) No error
Answer c) require an additional investment. Replace by ‘requires an additional investment’

8. Find the error in the following sentence.

a) We have taken on
b) the responsibility of
c) arranging the required training
d) and supervise the new staff.
e) No error
Answer d) and supervise the new staff. Replaced by ‘and supervising the new staff’

9. Find the error in the following sentence.

a) Owing the new policy
b) we feel that the targets
c) set for this year
d) may not be achieved.
e) No error
Answer a) Owing the new policy. Replace by ‘Owing to the new policy’

10.Find the error in the following sentence.

a) Since the lack of
b) manpower we cannot
c) conduct the survey
d) in rural areas.
e) No error
Answer a) Since the lack of. Replace by ‘Due to lack of’