English Quiz – 89


1. Find the error in the following sentence.

a) It is well acknowledged that the control of
b) food inflation rests primarily on the
c) management of supply-side constraints
d) that fuels its growth.
e) No error
Answer d) that fuels its growth. Replace ‘fuels’ with ‘fuel’

2. Find the error in the following sentence.

a) A big push to India’s food processing sector will be
b) a force multiplier in creating
c) large-scale employment, enhance farm incomes
d) and combating agri-wastages.
e) No error
Answer c) large-scale employment, enhance farm incomes. Replace ‘enhance’ with ‘enhancing’

3. Find the error in the following sentence.

a) I was recently sad by media reports
b) that high net-worth Indian nationals
c) in a position of leadership have invested significantly
d) large capital in real-estate assets overseas.
e) No error
Answer a) I was recently sad by media reports. Replace ‘sad’ with ‘saddened’

4. Find the error in the following sentence.

a) Unfortunately, the ease of doing business
b) and setting up enterprises
c) in India is a major constraint
d) that deters investment
e) No error
Answer e) No error

5. Find the error in the following sentence.

a) An election process marked by malpractices
b) by all parties and the possibility of Taliban’s
c) return to share power make
d) the future of Afghanistan bleak.
e) No error
Answer b) by all parties and the possibility of Taliban’s. Insert ‘the’ before ‘Taliban’

6. If the reduction in the fiscal deficit is to be achieved without substantial additional resource ________________ through new taxes, expenditure will have to be squeezed.

a) transition
b) compilation
c) requisition
d) mobilisation
e) transfer
Answer d) mobilisation

7. The Reserve Bank of India Act, until recently, did not contain any _______________ for regulation of payment system.

a) outline
b) planning
c) arrangement
d) precedent
e) provision
Answer e) provision

8. The Banking Regulation Act empowers the Reserve Bank to issue directions to banking companies in public interest, in the interest of banking policy and in the ______________ of depositors.

a) interest
b) case
c) matter
d) relevance
e) regard
Answer a) interest

9. Within a fortnight of the Maharashtra government announcing its intention to reserve government jobs and seats in educational institutions for Maratha’s and Muslims, the plan ___________ into a hurdle.

a) rushed
b) turned
c) ran
d) rose
e) converted
Answer c) ran

10. Nadine Goridmer found her ____________ in the injustices and cruelties of her country’s policies of racial division and she left no quarter of South African society unexplored.

a) stuff
b) themes
c) problems
d) arguments
e) text
Answer b) themes