English Quiz – 98


1. The new facts he has discovered “could not change” my opinion.

a) has not changed
b) could not be changed
c) cannot be changed
d) may not be changed
e) No correction required
Answer e) No correction required

2. On firm ground, the tent “had held in” place by pegs driven into the ground.

a) has been held at
b) was held in
c) was being held with
d) should be held at
e) No correction required
Answer b) was held in. ‘Had held in’ doesn’t provide the true context.

3. In the midst of his laborious work “came a stroke of” good fortune.

a) comes a strike of
b) came a strike of
c) a strike comes of
d) came a stroke for
e) No correction required
Answer e) No correction required

4. Tourists “have still come” to Egypt and are probably still inscribing their names on the old stones.

a) are still coming
b) have come still
c) still have come
d) will have still come
e) No correction required
Answer a) are still coming. The clause that is following, is joined by ‘and’ and has present continuous tense. So, previous clause will also be in present continuous. Hence, ‘are still coming’ is approprite choice.

5. There was a pause when we had finished and then a “strangely subdued” voice broke the silence.

a) the strange subduing
b) a strange subduing
c) the strange subdued
d) a stranged and subduing
e) No correction required
Answer e) No correction required

6. Find the error in the following sentence.

a) Atul’s habit of
b) delaying his work
c) put his colleagues
d) to a lot of trouble.
e) No error
Answer d) to a lot of trouble. Use ‘in’ in place of ‘to’. This will make the syntax correct.

7. Find the error in the following sentence.

a) On my request
b) Jatin introduced me
c) to his friend
d) who is a singer and a scientist.
e) No error
Answer d) who is a singer and a scientist. Remove ‘a’ before scientist. For same person double article is not used.

8. Find the error in the following sentence.

a) He was
b) hard down
c) for money and was
d) being harrased by his creditor.
e) No error
Answer b) hard down. To show financial crisis, the phrase ‘hard up’ is used. so ‘down’ is to be replaced by ‘up’.

9. Find the error in the following sentence.

a) Being a well-known
b) physicist, he was
c) invited to deliver
d) a lecture on laser technology.
e) No error
Answer e) No error

10.Find the error in the following sentence.

a) The man who is
b) perpetually hesitating
c) which of the two things
d) he will do first, will ultimately do either.
e) No error
Answer d) he will do first, will ultimately do either. Use ‘neither’ in place of ‘either’ to make the syntax correct.