English Quiz – 30 (Idioms and Phrases)


1. To add fuel to the fire

a) To burn
b) To make jealous
c) To fan the flames of an existing controversy.
d) To live in illusion
Answer c) To fan the flames of an existing controversy.

2. To be in one’s good books

a) To be in one’s favor
b) To be a good student
c) To remember the favorite teacher
d) To know more
Answer a) to be in one’s favor.

3. To have a bee in one’s bonnet

a) To be bitten by bee
b) To wait patiently
c) To be in state of utter perplexity
d) To be obsessed with one Idea
Answer d) to be obsessed with one Idea.

4. Birds of feather flock together

a) To feel comfortable
b) People of similar nature prefer the company of each other
c) To know what is right or what is wrong
d) To be imperious and amiable by turns
Answer b) People of similar nature prefer the company of each other.

5. To Cool one’s heels

a) To be kept waiting
b) To bestow a gift which is not really necessary
c) To reveal
d) An unexpected turn
Answer a) To be kept waiting

6. Chip off the old block

a) To make capitals out of others trouble
b) Remote form
c) Offspring who display characteristics of their parents.
d) Siblings who are exactly same
Answer c) Offspring who display characteristics of their parents.

7. To get a hang of a thing

a) Be in confsion
b) A man who is difficult to deal with
c) The pretence of choice
d) To understand the implications of something
Answer d) To understand the implications of something.

8. In one’s true colors

a) As one really is
b) Colorful person
c) Fake person
d) Outstanding
Answer a) As one really is.

9. A dog in the manager

a) A selfless person
b) A selfish person who refuses to let other enjoy what he himself cannot
c) A naughty person
d) Dishonest person
Answer a) A selfish person who refuses to let other enjoy what he himself cannot.

10. Gift of the gab

a) Outstanding
b) The ability to speak in an impressive manner
c) Absence from work
d) A triumph to one’s credit
Answer b) The ability to speak in an impressive manner