English Quiz – 35 (Idioms and Phrases)


1. Apple of discord

a) Bone of Contention
b) Extremely neat and tidy
c) Distort
d) To feel comfortable
Answer a) Bone of Contention.

2. To feel at home

a) to wait patiently
b) The one who take leave
c) To be in confusion
d) To feel comfortable
Answer d) to feel comfortable.

3. At sixes and sevens

a) To be bitten by bee
b) To be on ninth cloud
c) In state of confusion and disorder
d) To be obsessed with one Idea
Answer c) In state of confusion and disorder

4. Backstairs Influence

a) To Know more
b) Improper influence
c) Enmity
d) Improper influence
Answer b) Improper influence

5. To beat about the bush

a) To be kept waiting
b) Not to come straight to the point
c) To reveal
d) An unexpected turn
Answer b) Not to come straight to the point

6. Behind the Scenes

a) To perform
b) Remote form village
c) Person supporting secretly
d) Siblings who are exactly same
Answer c) person supporting secretly

7. To bide one’s time

a) To bid over something
b) To wait patiently
c) Amiable
d) To understand the implications of something
Answer b) To wait patiently.

8. To blow hot and cold in the same breath

a) As one really is
b) To be imperious and amiable by turns
c) Fake person
d) Outstanding
Answer b) To be imperious and amiable by turns

9. To carry coals to Newcastle

a) To bestow a gift which is not really necessary
b) A selfish person who refuses to let other enjoy what he himself cannot
c) A naughty person
d) Dishonest person
Answer a) To bestow a gift which is not really necessary.

10. A dead letter

a) Outstanding
b) The ability to speak in an impressive manner
c) Absence from work
d) Something which is null and void
Answer d) Something which is null and void