English Quiz – 39 (Idioms and Phrases)


1. What is the meaning of “A Bread and Butter Letter”?

a) An appointment letter
b) A contract termination letter
c) A letter to thank a host
d) A request to get donation for noble Quiz
Answer a) A letter to thank a host.

2. What is the meaning of “Cloak-and-Dagger”?

a) Involving intrigue
b) To become very weak
c) Family feud
d) Fond of hunting
Answer a) Involving intrigue.

3. What is the meaning of “A fair crack of the whip”?

a) To go out for morning walk
b) To get a fair chance
c) To get unexpected success
d) To be routed
Answer b) To get a fair chance

4. What is the meaning of “The worse for wear”?

a) Worn out
b) Improbable
c) Far off
d) Frightening
Answer b) Improbable

5. What is the meaning of “In the clear”?

a) Without any money
b) Without any knowledge of traditions
c) Very friendly
d) No longer in danger
Answer a) Without any money

6. What is the meaning of “Take up the cudgels”?

a) To support somebody
b) To start a new business
c) To go on a holiday
d) To relax
Answer d) To relax

7. What is the meaning of “As the crow flies”?

a) To wander in jungles
b) In a straight line
c) To protect environment
d) To travel to a foreign land
Answer a) To wander in jungles.

8. What is the meaning of “To champ at the bit”?

a) To be careless in making preparations
b) To show off
c) To be restlessly impatient
d) To win in a tournament
Answer b) To be restlessly impatient

9. What is the meaning of “With a flea in one’s ear”?

a) To know secrets
b) To have severe headache
c) To be rebuked
d) To flatter someone
Answer c) To be rebuked.

10. What is the meaning of “Pie in the sky”?

a) Beautiful surroundings
b) Event unlikely to happen
c) Rainy season
d) Foreign Tradition
Answer b) Event unlikely to happen