English Quiz – 21 (Idioms)


1. Hit the hay means

a) Go to bed
b) The business is making money
c) Not too late, but very close!
d) Remain brave and keep on trying
Answer a)Go to bed

2. To get the ball rolling means

a) Start something, especially something big
b) Relax
c) Every minute of every day, all the time
d) exactly at a that time
Answer a)Start something,especially something big

3. Drop someone a line means

a) Send a letter or email to someone
b) To have no money
c) For a very long time
d) help
Answer a)Send a letter or email to someone

4. Full of Crap, Full of Baloney means

a) Insulting expressions meaning you are ignorant
b) Out of control of oneself with anger
c) The business is losing money
d) sometimes, not very often
Answer a)Insulting expressions meaning you are ignorant

5. Get a Rise Out Of Someone means

a) Purposefully cause a person to become angry and agitated
b) Provide an explanation or to participate in a communication
c) To make progress
d) To be out of control of oneself with anger
Answer a)Purposefully cause a person to become angry and agitated

6. Horse Around means

a) To act in a playful but irresponsible manner
b) Easily made angry
c) Experiencing discomfort and anxiety
d) Direct origin in a physical action
Answer a)To act in a playful but irresponsible manner

7. In a World of One’s Own means

a) Person is out of touch with reality
b) In Real world
c) Having a difficult time in life
d) To have to move fast
Answer a)Person is out of touch with reality

8. In The Red means

a) To be unsuccessful
b) Profitable
c) To decorate
d) To decide to accept in a short time
Answer a)To be unsuccessful

9. Keep One’s Shirt On means

a) Means to be patient
b) Keep your mouth shut
c) To maintain an action or behavior
d) Aggressive
Answer a)Means to be patient

10. Labor Of Love means

a) Something that is done for its own sake
b) To hurt a person, in an extreme and abusive manner
c) Make a mistake
d) Revealing a secret.
Answer a)Something that is done for its sake