English Quiz – 32 (Related Pair)


1. Interlude: Rest

a) Vacation: Work
b) Retirement : Retreat
c) Sabbatical: Freedom
d) Intermission : Respite
Answer d) Intermission : Respite

2. Racism : Apartheid

a) Sexism: Chauvinism
b) Parochialism : Linguism
c) Nationalism : Identity
d) Communalism : Religion
Answer a) Sexism: Chauvinism

3. Secular : Spiritual

a) Amoral : Moral
b) Wet : Dank
c) Noisome : Hostile
d) Praise : Embarrassment
Answer b) Wet : Dank

4. Sinister : Harm

a) Malignant : humor
b) Horrifying: Trepidation
c) ominous : News
d) Benevolent : Bountiful
Answer b) Horrifying: Trepidation

5. Trouble : Distraught

a) Tranquil : Placid
b) Disturbed : Interrupted
c) Covetous : Rapacious
d) Frustrated : Rejoining
Answer a) Tranquil : Placid

6. Mercenary : Money

a) Immaculate : cleanliness
b) Belligerent : invasion
c) Vindictive : revenge
d) Thirsty : water
Answer d) Thirsty : water

7. Fawn : Imperiousness

a) Equivocate : directness
b) Coddle : permissiveness
c) Sensitivity : literate
d) Recklessness : warriors
Answer b) Coddle : permissiveness

8. Strut : wing

a) Axle: Wheel
b) Beam : rivet
c) Buttress : wall
d) Lever : handle
Answer b) Buttress : wall

9. Die : Shaping

a) Drill : boring
b) Glue : attaching
c) Ink : Printing
d) Anchor : sailing
Answer a) Drill : boring