English Quiz – 91 (Sentence correction)


1. Find the error in the following sentence.

a) The civic body has working
b) towards ensuring zero waste dumping
c) from fish markets by scientifically processing
d) leftovers from these areas.
e) No error
Answer a) The civic body has working. Put ‘has been’ instead of ‘has’

2. Find the error in the following sentence.

a) Scientists have created
b) the blackest material ever made
c) which is as dark that it can absorb
d) almost all lights that hits it.
e) No error
Answer c) which is as dark that it can absorb. Put ‘so’ in place of ‘as’

3. Find the error in the following sentence.

a) The European Union is keen on
b) seeking cooperation from
c) Indian universities in order to welcome
d) more students to tap the resources available abroad.
e) No error
Answer e) No error

4. Find the error in the following sentence.

a) The district police arrested
b) five students for alleged obtaining
c) admission to colleges
d) by producing fake documents.
e) No error
Answer b) five students for alleged obtaining. Put ‘allegedly’ in place of ‘alleged’

5. Find the error in the following sentence.

a) With the new technique
b) one person appears smiling
c) on another person’s face, even if the second
d) person is not smilingly at all.
e) No error
Answer d) person is not smilingly at all. Put ‘smiling’ in place of ‘smilingly’

6. Find the error in the following sentence.

a) There was
b) once a gardener
c) who took care
d) of the king’s garden.
e) No error
Answer e) No error

7. Find the error in the following sentence.

a) By and by, the fox
b) comes to a stream
c) that ran through the forest
d) and quenched his thirst.
e) No error
Answer b) comes to a stream. Put ‘came’ in place of ‘comes’

8. Find the error in the following sentence.

a) The giant entered
b) the forest at night
c) when all the
d) animals were asleep.
e) No error
Answer e) No error

9. Find the error in the following sentence.

a) The ant realise that
b) a pigeon sitting on the tree
c) had dropped a leaf
d) into the water to save him.
e) No error
Answer a) The ant realise that. Put ‘realised’ in place of ‘realise’

10. Find the error in the following sentence.

a) While trying to pick up
b) the few fallen ones
c) the monkey dropped almost
d) all the fruits encased his hands.
e) No error
Answer d) all the fruits encased his hands. Insert ‘in’ after encased