English Quiz – 93 (Sentence Correction)


1. Find the error in the following sentence.

a) If a software company
b) sends its employees abroad
c) to work for a foreign client, they
d) pays them a daily allowance.
e) No error
Answer c) to work for a foreign client, they. Put ‘it’ in place of ‘they’

2. Find the error in the following sentence.

a) As per RBI guidelines
b) a bank account in which
c) there is no transactions for
d) two years is a dormant account.
e) No error
Answer c) there is no transactions for. Put ‘transaction’ in place of ‘transactions’

3. Find the error in the following sentence.

a) Farmers can easy
b) get loans under
c) the Kisan Credit Card
d) Scheme which was launched by RBI.
e) No error
Answer a) Farmers can easy. Put ‘easy’ instead of ‘easily’

4. Find the error in the following sentence.

a) Today there are very few
b) tigers left in India
c) and many NGOs are
d) working saving our national animal.
e) No error
Answer d) working saving our national animal. ‘to save’ in place of ‘saving’

5. Find the error in the following sentence.

a) The cost of constructing
b) houses are increased
c) because of the high
d) price of cement.
e) No error
Answer b) houses are increased. ‘is’ in place of ‘are’

6. Find the error in the following sentence.

a) According to the twelfth
b) Five year plan, India should
c) invest one trillion dollars
d) in infrastructure projects.
e) No error
Answer b) Five year plan, India should. ‘would’ in place of ‘should’

7. Find the error in the following sentence.

a) To increase the selling
b) of products in rural areas
c) the company will hire
d) over five hundred trainees.
e) No error
Answer a) To increase the selling. ‘sale’ in place of ‘selling’

8. Find the error in the following sentence.

a) We have spent
b) most of the profits
c) that we earn
d) last year on purchasing new computers.
e) No error
Answer c) that we earn. ‘earned’ instead of ‘earn’

9. Find the error in the following sentence.

a) The government has
b) promised to revise
c) the pension scheme for bank
d) staff since next year.
e) No error
Answer d) staff since next year. ‘from’ in place of ‘since’

10. Find the error in the following sentence.

a) Every year this IT company
b) conducts training programme
c) for employees so that
d) they learn new skills.
e) No error
Answer d) they learn new skills. insert ‘can’ before ‘learn