English Quiz – 40 (Error Spotting)


1. Find the Error

a) Many a man has realized that
b) real happiness lies in
c) making sacrifices and not in
d) personal aggrandizement
e) No Error
Answer e) No Error

2. Find the Error

a) Ram was noticeably upset
b) by how indignant Radhika
c) responded to his
d) final question
e) No Error
Answer b) “It should be indignantly”

3. Find the Error

a) For her sake, as well as
b) for Sindhuja;
c) I hoped fervently that
d) she might get the job
e) No Error
Answer b) Use Sindhuja’s

4. Find the Error

a) Like the panel has written
b) in its last report,
c) the rules need to be enforced
d) more strictly
e) No error
Answer a) Use As instead of Like

5. Find the Error

a) Honestly speaking, I like her
b) not because she is beautiful
c) and rich but that
d) she is exceedingly kind
e) No Error
Answer c) Replace that with Because

6. Find the Error

a) When you know everything
b) you are in a position
c) to chose
d) what you want
Answer c) to chose. It should be to choose.

7. Find the Error

a) When he persisted in making
b) the same mistake despite constant reminders
c) I explained him
d) where he had gone wrong
e) No Error
Answer c) It should be explained to him.

8. Find the Error

a) The wonder of wonders is
b) how do all these people
c) manage to make a living in
d) the face of soaring inflation
Answer b) Remove “do”

9. Find the Error

a) I met Swetha for the first time in 2012
b) and it was a case of love at first sight
c) when even while shaking hands she told
d) me that she was too pleased to meet me
Answer – d) It should be Very Pleased instead of too pleased

10. Find the Error

a) Seeing his critical condition
b) and remembering the warning
c) of the doctor I suggested
d) him to go home
e) No Error
Answer d) It should be “I suggested to him that he should go home”
11. Spot The Error
a) Amit Shah had told an election rally at
b) Raxual on Indo-Nepal border in East Champaran district
c) on Thursday that if BJP loses in Bihar,
d) Diwali was celebrated in Pakistan.
e) No Error
Answer d) Diwali will be
12. Spot The Error
a) The JK government has been
b) criticized for not
c) taking enough steps
d) to protect minorities
e) No Error
Answer e) No Error
13. Spot The Error
a) The highlight of Raghuram’s reception
b) was the President’s visit
c) amidst a blanket of security
d) in and out the venue.
e) No Error
Answer d) In and around
14. Spot The Error
a) They asked a lot of us,
b) knowing that in challenging
c) us they allowing us to
d) learn what we were capable of.
e) Error
Answer c) us they allowing us to. It should be “allowed”
15. Spot The Error
a) According to the US Police,
b) gunmen used a vehicle packed with explosives
c) to blast their way into the RJ hotel compound
d) after storming the building.
e) No Error
Answer d) after storming the building. It should be “before