English Quiz – 53 (Error Spotting)


1) Find the error in the following sentence.

a) The revised government’s
b) guidelines have reduced
c) the number of mergers
d) taking place among
e) No error
Answer a) guidelines have reduced

2) Find the error in the following sentence.

a) I do not know
b) who of the
c) new trainees should
d) be confirmed
e) No error
Answer (b) new trainees should

3) Find the error in the following sentence.

a) To promote India as
b) a tourist destination
c) the government has organised
d) many cultural programmes
e) No error
Answer(c) many cultural programmes

4) Find the error in the following sentence.

a) Banks in India
b) cannot open ATMs
c) except obtaining
d) approval from RBI
e) No error
Answer (d) No error

5) Find the error in the following sentence.

a) Today the success of
b) companies depends on the
c) quality of their products and
d) efficient managing staff
e) No error
Answer(d) No error

6) Find the error in the following sentence.

a) Dr. Ambedkar faced much discrimination
b) and humiliation in India,
c) never did he once say he would
d) leave the country and go elsewhere
e) No error
Answer c) never did he once say he would. Insert ‘but’ before ‘never’

7) Find the error in the following sentence.

a) A government believes
b) the public mood is in favour
c) of the GST Bill and this
d) will force the Congress to blink
e) No error
Answer a) A government believes. Place ‘the’ in place of ‘a’

8) Find the error in the following sentence.

a) Former PM Manmohan Singh, in a
b) gesture of respect,
c) personally presented
d) Padma Shri award to him in Japan
e) No error
Answer c) personally presented. Insert ‘the’ after ‘presented’

9) Find the error in the following sentence.

a) Paris terror attacks seem
b) to had challenged the
c) Foundational ideals that form
d) the basis of the EU, a project
e) No error
Answer b) to had challenged the. Put ‘have’ in place of ‘had’

10) Find the error in the following sentence.

a) The government announced additional income tax incentives
b) for the domestic shipbuilding industry in
c) a bid to help Indian shipbuilders remain afloat at a time
d) when the global industry is going an extended slump
e) No error
Answer d) when the global industry is going an extended slump. Insert’through’ after ‘going’

11. Find the error in the following sentence.

a) The secular civil society, on
b) the other hand, has put
c) pressure on the government for carry
d) forward the trial and punish the war criminals
e) No error
Answer c) – ‘to’ in place of ‘for’

12) Find the error in the following sentence.

a) This year is set to be the most hottest
b) on record and 2016 could be
c) even hotter due to the current
d) weather pattern, the U.N. weather agency said
e) No error
Answer a) – remove ‘most’

13) Find the error in the following sentence.

a) Prime Minister Narendra Modi today appealed
b) to countrymen to upholding ideals and
c) values of the Constitution and create an India
d) that will make its founding fathers proud
e) No error
Answer b) – ‘uphold’ in place of ‘upholding’

14) Find the error in the following sentence.

a) An increase in non-performing assets had
b) led several public sector banks
c) to go slow on educational loans,
d) latest data complied by the Finance Ministry shows
e) No error
Answer a) – ‘have’ in place of ‘had’

15) Find the error in the following sentence.

a) Finance Minister Arun Jaitley had
b) indicated that he is
c) at least willing to talk about changes
d) to the contentious Goods and Services Tax (GST) Bill
e) No error
Answer b) – ‘was’ in place of ‘is’