English Quiz – 54 (Error Spotting)


1. Find the error in the following sentence.

a) Investigators were able to
b) identify Charles partly
c) because he leave behind in the museum
d) a piece of paper with his bloody fingerprint on it
e) No Error
Answer c) because he leave behind in the museum. It should be “LEFT BEHIND”

2. Find the error in the following sentence.

a) At least two people were killed
b) and three injured in a bomb attack
c) on a convoy of a federal minister in
d) northwest Pakistan at Thursday evening
e) No Error
Answer d) northwest Pakistan at Thursday evening. It should be “ON THURSDAY EVENING”

3. Find the error in the following sentence.

a) China reduces
b) sentence of
c) journalist to
d) 5 years to 7
e) No Error
Answer d) 5 years to 7. It should be “YEARS FROM 7”

4. Find the error in the following sentence.

a) Rahman explained
b) that he faced a
c) similar situation in September,
d) when a Muslim group issued a fatwa to him
e) No Error
Answer d) when a Muslim group issued a fatwa to him. It should be “AGAINST HIM”

5. Find the error in the following sentence.

a) Lal Thanzara, which is the younger brother
b) of chief minister Lal Thanhawla, scored 1,498 more votes
c) than the total number of votes secured by
d) Mizo National Front candidate K Vanlalvena and NDA nominee Lalduhawma
e) No Error
Answer a) Lal Thanzara, which is the younger brother. It should be “WHO IS THE YOUNGER BROTHER”

6. Find the error in the following sentence.

a) The Pakistani prime minister
b) told Cameron that
c) Pakistan was deeply saddened
d) by the latest terrorist attacks
e) No error
Answer d) by the latest terrorist attacks. It should be “recent terrorist attacks”.

7. Find the error in the following sentence.

a) The two leaders expressed
b) long term commitment to
c) work together for
d) greater security and prosperity of his countries
e) No error
Answer d) greater security and prosperity of his countries. It should be security and prosperity of their countries

8. Find the error in the following sentence.

a) The channel reported that Sharif said
b) Pakistan intends to maintain friendly relations
c) with all its
d) neighbour including India and Afghanistan
e) No error
Answer d) neighbour including India and Afghanistan. It should be “neighbours including India and Afghanistan”.

9. Find the error in the following sentence.

a) If peace be the mission of the series,
b) then nothing can be most exciting
c) and heartening than to watch
d) Pakistan get a warm welcome and applause from an Indian
e) crowd on the playing field
b) then nothing can be most exciting. It should be “more exciting”.

10. Find the error in the following sentence.

a) Finally there is
b) some solace for
c) Ranbir Kapoor who is
d) desperate for a hit film
e) into his kitty
Answer e) into his kitty. It should be “in his kitty”