English Quiz – 34 (Synonyms)


1. Tick the meaning for Inimical

a) Imitable
b) Cautious
c) Antagonistic
d) Rectifiable
Answer c) Antagonistic

2. Tick the meaning for Congential

a) Existing from birth
b) Expensive
c) Yielding
d) Industrious
Answer a) Existing from birth

3. Tick the meaning for choleric

a) Hot headed
b) Sick
c) Pleasant
d) Brave
Answer a) Hot headed

4. Tick the meaning for Brazen

a) Pious
b) Shameless
c) Hasty
d) Censorious
Answer b) Shameless

5. Tick the meaning for Attenuate

a) Clever
b) Harvest
c) Weaken
d) Recommend
Answer c) Weaken

6. Tick the meaning for Frugality

a) Economy
b) Foolishness
c) beautiful
d) complicated
Answer a) Economy

7. Tick the meaning for Indolence

a) Sloth
b) Embarrassment
c) Involvement
d) Insufficiency
Answer a) Sloth

8. Tick the meaning for Deluge

a) Reservation
b) collide
c) Pollute
d) Flood
Answer d) Flood

9. Tick the meaning for clandestine

a) Visualize
b) Locate
c) Secret
d) Flood
Answer c) Secret

10. Tick the meaning for Contentious

a) Self-Restraint
b) Quarrelsome
c) Ignorant
d) Understanding
Answer b) Quarrelsome