English Quiz – 37 (Synonyms)


1. What is the meaning of Transparent?

a) Verbose
b) Involved
c) Lucid
d) Witty
Answer c) Lucid

2. What is the meaning of Scramble?

a) Struggle
b) Contest
c) Quarrel
d) Dispute
Answer a) Struggle

3. What is the meaning of Inquisitive?

a) sensitive
b) careful
c) curious
d) Anxious

Answer c) Curious

4. What is the meaning of Callous?

a) heartless
b) shameless
c) Sheer
d) Criminal
Answer a) heartless.

5. What is the meaning of Restive?

a) Restful
b) Restless
c) Tired
d) Excited
Answer c) Restless

6. What is the meaning of Cursory?

a) Searching
b) Sympathetic
c) Casual
d) Curious
Answer c) Casual.

7. What is the meaning of Humdrum?

a) Musical
b) Absymal
c) Uninteresting
d) Beneficiary
Answer c) Uninteresting

8. What is the meaning of Vanguard?

a) Entangle
b) A gentle touch
c) The forefront of an action
d) Passionate in serving people
Answer c) The forefront of an action

9. What is the meaning of Wonted?

a) Habitual
b) Freedom
c) Shriek
d) Brevity
Answer a) Habitual

10. What is the meaning of Enmesh?

a) Cry
b) Smile
c) Entangle
d) Quick
Answer c) Entangle