English Quiz – 43 (Synonyms)


1. What is the meaning of To have a bee in one’s bonnet?

a) to be bitten by bee
b) to wait patiently
c) to be in state of utter perplexity
d) to be obsessed with one Idea
Answer d. to be obsessed with one Idea.

2. What is the meaning of To Cool one’s heels?

a) To be kept waiting
b) to bestow a gift which is not really necessary
c) To reveal
d) An unexpected turn
Answer a) To be kept waiting

3. What is the meaning of A fair crack of the whip

a) To go out for morning walk
b) To get a fair chance
c) To get unexpected success
d) To be routed
Answer b) To get a fair chance

4. What is the meaning of Recrimination?

a) Cemented
b) Allegations
c) Recede
d) Retrospective
Answer b) Allegations

5. What is the meaning of Surly?

a) Elite
b) Sober
c) Emerge
d) Unfriendly
Answer d) Unfriendly

6. What is the meaning of Frantic

a) Doomed
b) Restricted
c) Distraught
d) Greedy
Answer c) Distraught

7. What is the meaning of Connive

a) Action
b) Disregard
c) Persuade
d) Tired
Answer b) Disregard

8. What is the meaning of Frippery

a) Beautiful
b) Empty Display
c) Boring Holes
d) Visionary
Answer b) Empty Display

9. What is the meaning of Apple Pie Order

a) in imperfect order
b) in perfect order
c) in a damaged manner
d) a total confusion
Answer b) in perfect order

10. What is the meaning of Bad Blood

a) Ugly Behavior
b) Unfriendliness
c) Unholiness
d) Unethical
Answer b) Unfriendliness