English Test – 1 (Synonyms)


Direction : For each of the following questions, select the option which is CLOSEST in meaning to the capitalized word

1.What is the synonym for BUNCOMBE?
a) Showy talks
b) Extremely lively
c) Cruel
d) Power
Ans. a) showy talks

2.What is the synonym for SERENDIPITY?

a) Luck
b) Dull
c) Demands
d) Beauty
Ans. a) luck

3.What is the synonym for SAGACITY?

a) Full
b) Shrewd
c) Confuse
d) Stupid
Ans. b) shrewd

4. What is the synonym for OSTENTATIOUS?

a) Pretentious or showy display
b) Grounded
c) Anger
d) Love
Ans.a) Pretentious or showy talks

5. What is the synonym for PANACHE?

a) Stylish
b) Old-fashioned
c) Existence
d) Embarrassed
Ans. a) stylish

6. What is the synonym for ENERVATE?

a) Ferocity
b) Weak
c) Strong
d) Disabled
Ans. b) weak

7. What is the synonym for LOQUACIOUS

a) Silent
b) Talkative
c) Showy
d) Lively
Ans. b) talkative

8.What is the synonym for TORPOR?

a) Lethargy
b) Active
c) Loving
d) Beautiful
Ans. a) lethargy

9. What is the synonym for ANTIPATHY?

a) Dislike
b) Unlucky
c) Honesty
d) Shyness
Ans. a) dislike

10.What is the synonym for BOISTEROUS?

a) Loud
b) Quiet
c) Shy
d) Patience
Ans. a) loud