English Test – 2 (Synonyms)


Direction : From among the following options please tick the most appropriate word which has the same meaning. Questions related to synonyms is most common for all kinds of competitive exams. Take this english quiz and see how much you know about the words.

1. What is the synonym for vexed?
a) Frustrated
b) Loving
c) Peaceful
d) Shy
Answer a) frustrated

2. What synonym for vengeance?

a) Love
b) Sharing
c) Revenge
d) Injustice
Answer c) revenge

3. What is the synonym for realm?

a) Justice
b) Kingdom
c) Power
d) Suspicious
Answer b) kingdom

4. What is the synonym for allay?

a) Diminish
b) Intense
c) Rough
d) Quick
Answer a) diminish

5. What is the synonym for loquacious?

a) Talkative
b) Less intense
c) Showy
d) Beautiful
Answer a) talkative

6. What is the synonym for atrocities?

a) Wicked acts
b) Culprit
c) Lousy
d) Bad words
Answer a) wicked acts

7. What is the synonym for deplorable?

a) Disgrace
b) Strong intentions
c) Crying
d) Transportation
Answer a) disgrace

8. What is the synonym for abysmal?

a) Dreadful
b) Ignorance
c) Hardships
d) Satisfactory
Answer a) dreadful

9.What is the synonym for amateur?

a) Journey
b) person who engage in Non-profit activity
c) Archaeologist
d) Language
Answer b) person who engage in non-profit activity

10. What is the synonym for sleuth?

a) Detective
b) Criminal
c) Beggar
d) Painter
Answer a) detective