Computer Knowledge


Q1. To change selected text to all capital letters, click the change case button, then click
(1) Uppercase
(2) Upper all
(3) Caps lock
(4) Lock Upper
(5) Large Size

Answer. (1)  Uppercase
Q2. A person who uses his or her expertise to gain access to other people's computers to get information illegally or do damage is a
(1) hacker
(2) analyst
(3) instant messenger
(4) programmer
(5) spammer

Answer. (1) hacker 
Q3. A device that connects to a network without the use of cables is said to be
(1) distributed
(2) free
(3) centralized
(4) open source
(5) None of these

Answer. (5) None of these 
Q4. Reusable optical storage will typically have the acronym
(1) CD
(2) DVD
(3) ROM
(4) RW
(5) ROS

Answer. (4) RW 
Q5. The most common type of storage devices are
(1) persistent
(2) optical
(3) magnetic
(4) flash
(5) steel

Answer. (3) magnetic 

Q6. Codes consisting of lines of varying widths or lengths that are computer-readableare known as
(1) an ASCII code
(2) a magnetic tape
(3) a bar code
(4) an OCR scanne
(5) None of these

 Answer. (3) a bar code

Q7. A Web site's main page is called its
(1) Homepage
(2) Browser page
(3) Search Page
(4) Bookmark
(5) None of these

 Answer. (1) Homepage 

Q8. Part number, part description, and number of parts ordered are examples of
(1) control
(2) output
(3) processing
(4) feedback
(5) input

 Answer. (5) input 

Q9. To access properties of an object, the mouse technique to use is
(1)  dragging
(2) dropping
(3) right-clicking
(4) shift-clicking
(5) None of these

 Answer.(3) right-clicking 

Q10. Computers use the number system to store data and perform calculations.
(1) binary
(2) octal
(3) decimal
(4) hexadecimal
(5) None of these

 Answer. (1) binary 

Q11.______are attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.
(1) Phishing trips
(2) Computer viruses
(3) Spyware scams
(4) Viruses
(5) Philshing scams

 Answer. (1) Phishing trips 

Heading Goes Here
Content Goes Here

Q12. Why is it unethical to share copyrighted files with your friends?
(1) It is not unethical, because it is legal.
(2) It is unethical because files are being given for free.
(3) Sharing copyrighted files without permission breaks copyright laws.
(4) It is not unethical because the files are being given for free.
(5) It is not unethical – anyone can access a computer

 Answer.(3) Sharing copyrighted files without permission breaks copyright laws. 

Q13. Which of the following can be used to select the entire document?
(1) CTRL + A
(2) ALT + F5
(3) SHIFT + A
(4) CTRL + K
(5) CTRL + H

 Answer. (1) CTRL + A

Q14. To instruct Word to fit the width of a column to the contents of a table automatically, click the ______ button and then point to AutoFit Contents.
(1) Fit to Form
(2) Format
(3) Autosize
(4) Contents
(5) Autofit

 Answer. (3) Autosize

Q15. The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is.
(1) multiprogramming
(2) multitasking
(3) time-sharing
(4) multiprocessing
(5) None of these

 Answer.(4) multiprocessing 

Q16. A disk’s content that is recorded at the time of manufacture and that cannot be changed or erase by the user is.
(1) memory-only
(2) write-only
(3) CPU
(4) CD-ROM
(5) ROM

 Answer. (5) ROM 

Q17. What is the permanent memory built into your computer called?
(1) RAM
(2) Floppy
(3) CPU
(4) CD-ROM
(5) ROM

 Answer.(5) ROM 

Q18. The default view in Excel is _______view.
(1) Work
(2) Auto
(3) Normal
(4) Roman
(5) None of these

 Answer.  (3) Normal

Q19. What displays the contents of the active cell in Excel?
(1) Namebox
(2) Row Headings
(3) Formulabar
(4) Taskpane
(5) None of these

 Answer.(3) Formulabar 

Q20. In word you can force a page break
(1) by positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
(2) by positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl + enter
(3) by using the Insert / Section Break
(4) by changing the font size of your document
(5) None of these

 Answer.(2) by positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl + enter 

Q21. Grouping and processing all of a firm’s transactions at one time is called
(1) a database management system
(2) batch processing
(3) a real-time system
(4) an on-line system
(5) None of these

 Answer. (2) batch processing

Q22. Help menu is available at which, button?
(l)  End
(2) Start
(3) Turnoff
(4) Restart
(5) Reboot

 Answer. (2) Start 

Q23. You can keep your personal files/folders in
(1) My folder
(2) My Documents
(3) My Files
(4) My Text
(5) None of these

 Answer.(2) My Documents 

Q24. A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations, and other computers is a(n)
(1) supercomputer
(2) minicomputer
(3) laptop
(4) server
(5) None of these

 Answer.(2) My Documents 

Q25. When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off.
(1) RAM
(2) motherboard
(3) secondary storage device
(4) primary storage device
(5) None of these

 Answer. (3) secondary storage device

Q26. The folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send.
(1) Drafts
(2) Outbox
(3) Address Book
(4) Sent Items
(5) Inbox

 Answer. (1) Drafts 

Q27. You can a search by providing more information- the search engine can use to select a smaller, more useful set of results.
(1) refine
(2) expand
(3) load
(4) query
(5) slowdown

 Answer.(1) refine 

Q28. The contents of are lost when the computer turns off.
(1) storage
(2) input
(3) output
(4) memory
(5) None of these

 Answer. (4) memory

Q29. The enables you to simultaneously keep multiple Web pages open in one browser window.
(1) tab box
(2) pop - up helper
(3) tab row
(4) address bar
(5) Esc key

 Answer. (3) tab row 

Q30. A DVD is an example of a(n)
(1) hard disk
(2) optical disc
(3) output device
(4) solid-state storage device
(5) None of these

 Answer. (2) optical disc

Q31. The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called a
(1) tab
(2) cell
(3) box
(4) range
(5) None of these

 Answer.  (2) cell

Q32. ---------is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
1) Tracking
2) Formatting
3) Crashing
4) Allotting
5) None of these

 Answer. 2) Formatting 

Q33. Which ports connect special types of music instruments to sound cards?
(1) BUS
(2) CPU
(3) USB
(4) MIDI
(5) MINI

 Answer.(4) MIDI 

Q34. The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called
(1) downloading
(2) uploading
(3) FTP
(4) JPEG
(5) downsizing

 Answer. (1) downloading

Q35.--------- In Excel allows users to bring together copies of workbooks that other users have worked on independently.
(1) Copying
(2) Merging
(3) Pasting
(4) Compiling
(5) None of these

 Answer. (2) Merging 

Q36. If you want to connect to your own computer through the Internet from another location, you can use
(1) e-mail
(2) FTP
(3) instant message
(4) Telnet
(5) None of these

 Answer.(4) Telnet 

Q37. To reload a Web page, press the button.
(1) Redo
(2) Reload
(3) Restore
(4) Ctrl
(5) Refresh

 Answer. (5) Refresh 

Q38. Mobile Commerce is best described as
(1) The use of kiosks in marketing
(2) Transporting products
(3) Buying and selling goods/services through wireless handheld devices
(4) Using notebook PCs in marketing
(5) None of the above

 Answer.(3) Buying and selling goods/services through wireless handheld devices 

Q39. _____Video processors consist of ______and _______, which store and process images.
(1) CPU and VGA
(2) CPU and memory
(3) VGA and memory
(4) VGI and DVI
(5) None of these

 Answer. (4)VGI and DVI 

Q40. ______are words that a programming language has set aside for its own use.
(1) Control words
(2) Control structures
(3) Reserved words
(4) Reserved keys
(5) None of these

 Answer.(4) Reserved keys 

Q41. What is the process of copying software programs from secondary storage media to the hard disk called?
(1) configuration
(2) download
(3) storage
(4) upload
(5) installation

 Answer. (5) installation

Q42. This first step in the transaction processing cycle captures business data through various modes such as optical scanning or at an electronic commerce website.
(1) Document and report generation
(2) Database maintenance
(3) Transaction processing start-up
(4) Data Entry

 Answer. (3) Transaction processing start-up 

Q43. When the pointer is positioned on a like a hand.
(1) Grammar error
(2) Formatting error
(3) Screen Tip
(4) Spelling error
(5) Hyperlink

 Answer. (5) Hyperlink

Q44. The computer abbreviation KB usually means
(1) Key Block
(2) Kernel Boot
(3) Key Byte
(4) Kit Bit
(5) Kilo Byte

 Answer. (5) Kilo Byte

Q45.Which of the following are advantages of CD-ROM as a storage media?
(1) CD-ROM is an inexpensive way to store large amount of data and information.
(2) CD-ROM disks retrieve data and information more quickly than magnetic disks do.
(3) CD-ROMs make less errors than magnetic media.
(4) All the above
(5) None of theseContent Goes Here

 Answer. (1) CD-ROM is an inexpensive way to store large amount of data and information 

Q46. A (n)____is a special visual and audio effect applied in Powerpoint to text or content.
(1) animation
(2) flash
(3) wipe
(4) dissolve
(5) None of these

 Answer. (1) animation  

Q47. Which of the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/ information?
(1) floppy diskette
(2) hard disk
(3) permanent disk
(4) optical disk
(5) None of these

 Answer. (2) hard disk

Q48. The piece of hardware that converts your computer's digital signal to an analog signal that can travel over telephone lines is called a
(1) red wire
(2) blue cord
(3) tower
(4) modem
(5) None of these

 Answer. (4) modem

Q49. Personal computers can be connected together to form a
(1) server
(2) supercomputer
(3) network
(4) enterprise
(5) None of these

 Answer. (3) network 

Q50. A ----- is the term used when a search engine returns a Web page that matches the search criteria.
(1) server
(2) supercomputer
(3) network
(4) enterprise
(5) None of these

 Answer. (2) supercomputer