Reasoning Quiz – 101 (Mixed)


Study the following information carefully and answer the questions given below:-

Anupam starts from point K, which is 8m to the east of point B. From point K, she walks 10m to the north, takes a right turn and then walks for 5m. She then takes a right turn, walks for 3m and stops at point M. Animesh starts from point P, which is 4m to the north of point B. From point P he walks 5m to the west, takes a right turn and walks for 3m . he then takes a right turn and walks for 13m and stops at point X.

1. What is the distance between point M and point X?
a) 3 m
b) 10 m
c) 5 m
d) 11 m
e) 8 m

View Answer
Answer c) 5 m

2. In what direction is point K with respect to point P?
a) southeast
b) northwest
c) west
d) north
e) southwest

View Answer
Answer a) southeast

Study the following information carefully and answer the questions given below:-

Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H live on a separate floor each of an 8-floor building but not necessarily in the same order. The ground floor is numbered 1, the first floor is numbered 2 and so on until the topmost floor is numbered eight.

Only two persons live below the floor on which G lives. Only one person lives between G and A. H lives on an odd-numbered floor but not on floor no.7. Only two persons live between h and B. B does not live on the top most floor. A does not live on the lower most floor. D lives immediately below C. Neither C nor E lives on floor no.6.

3. How many persons live between the floors on which A and D live?
a) Three
b) More than three
c) None
d) Two
e) One

View Answer
Answer e) One

4. Who lives on the floor immediately below G?
a) G
b) E
c) D
d) B
e) C

View Answer
Answer b) E

5. On which of the following floor numbers does D live?
a) Four
b) One
c) Eight
d) Five
e) Seven

View Answer
Answer e) Seven

6. Which of the following is true with respect to F as per the given arrangement?
a) Only three persons live between F and B
b) Only three persons live above F.
c) F live on the floor no.6
d) None of the given options is true.
e) F lives immediately above D.

View Answer
Answer c) F live on the floor no.6

7. Who among the following lives on floor no.5?
a) D
b) C
c) E
d) B
e) A

View Answer
Answer e) A
 Solution:

Floor No Person
8 C
7 D
6 F
5 A
4 B
3 G
2 E
1 H

Study the following information carefully and answer the questions given below:-

Y is the sister of J. L is wife of J. L has only one son R. K is mother of L. K is married to D. D has only one son and only one daughter.

8. As per the given information, how is J related to K?
a) son
b) son-in-law
c) niece
d) nephew
e) daughter-in-law

View Answer
Answer b) son-in-law

9. How is R related to Y?
a) Nephew
b) Cannot be determined
c) Uncle
d) Niece
e) Aunt

View Answer
Answer a) Nephew

10. If L is sister of B, how is B related to J?
a) Sister-in-law
b) Cannot be determined
c) Brother
d) Brother-in-law
e) Uncle

View Answer
Answer d) Brother-in-law