Reasoning Quiz – 103 (Mixed)


(1-2)
Statements: P=N>=T<L, K>=R=L, C>=K

1. Conclusions:
I. P>=L
II. T=R
II. K>L
a) if only conclusion I is true
b) if only conclusion II is true
c) if only conclusion I or II is true
d) if neither conclusion I nor II is true
e) if both conclusion I and II are true

View Answer
Answer a) if only conclusion I is true

(3-4)
Statements: Z>W<=R, D=W, T>S<=U=N, T=D

3. Conclusions: I. W>S
II. N>=D
a) if only conclusion I is true
b) if only conclusion II is true
c) if only conclusion I or II is true
d) if neither conclusion I nor II is true
e) if both conclusion I and II are true

View Answer
Answer a) if only conclusion I is true

4. Conclusions:
I. R>S
II. Z>T
a) if only conclusion I is true
b) if only conclusion II is true
c) if only conclusion I or II is true
d) if neither conclusion I nor II is true
e) if both conclusion I and II are true

View Answer
Answer e) if both conclusion I and II are true

5. Statements: C>=D=E>F, G=H=G
II. H<=F
a) if only conclusion I is true
b) if only conclusion II is true
c) if only conclusion I or II is true
d) if neither conclusion I nor II is true
e) if both conclusion I and II are true

View Answer
Answer d) if neither conclusion I nor II is true

(6-7)
Statements:
Some topics are answers.
No question is an answer.
Some notes are topics.

6. Conclusions:
I. All notes are definitely not answers.
II. At least some answers are topics.
a) if only conclusion I follows
b) if only conclusion II follows
c) if only conclusion I or II follows
d) if neither conclusion I nor II follows
e) if both conclusion I and II follow

View Answer
Answer b) if only conclusion II follows

7. Conclusions:
I. All answers are definitely not questions.
II. Some topics are not questions.
a) if only conclusion I follows
b) if only conclusion II follows
c) if only conclusion I or II follows
d) if neither conclusion I nor II follows
e) if both conclusion I and II follow

View Answer
Answer e) if both conclusion I and II follow

8. Statements:
No information is news.
All news are dat.
No data is a conclusions.
Conclusions:
I. Some data are information.
II. At least some news can be conclusions.
a) if only conclusion I follows
b) if only conclusion II follows
c) if only conclusion I or II follows
d) if neither conclusion I nor II follows
e) if both conclusion I and II follow

View Answer
Answer d) if neither conclusion I nor II follows

(9-11)

‘A+B’ means ‘A is sister of B’
‘A*B’ means ‘A is mother of B’
‘A-B’ means ‘A is brother of B’
‘A$B’ means ‘A is father of B’

9. What will come in place of question mark (?) if D is maternal grandmother of V?
D * H + L ? S + V
a) *
b) +
c) –
d) $
e) either * or $

View Answer
Answer a) *

10. How is S related to T in the given expression?
S + B – D * P + T
a) Mother
b) Aunt
c) Uncle
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer b) Aunt

11. How is H related to E in the given expression?
E $ G $ N + P – H
a) Son
b) Grandson
c) Granddaughter
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer d) Can’t be determined