Reasoning Quiz – 107 (Mixed)


1. What is the Sudhir’s rank from top in the class of 40 students?
I. Sudhir’s rank is 10 rank below Nandini who is 35th from the bottom.
II. Sudhir’s rank is 10 rank above Samir who is 24th from the top.
a) if the data in Statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question.
b) if the data in Statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement I alone are not sufficient to answer the question.
c) if the data in Statement I alone or in State-ment II alone are sufficient to an-swer the question.
d) if the data in both Statements I and II are not sufficient to answer the question.
e) if the data in both the statements I and II to-gether are necessary to answer the question.

View Answer
Answer c) if the data in Statement I alone or in Statement II alone are sufficient to answer the question.

2. How many children does Sheela have?
I. Ramila is the only sister of Shyam who is the only son of Sheela.
II. Shyam and Ramila have no more siblings.
a) if the data in Statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question.
b) if the data in Statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement I alone are not sufficient to answer the question.
c) if the data in Statement I alone or in State-ment II alone are sufficient to an-swer the question.
d) if the data in both Statements I and II are not sufficient to answer the question.
e) if the data in both the statements I and II to-gether are necessary to answer the question.

View Answer
Answer a) if the data in Statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question.

3. All the four friends, viz Ali, Kate, Rohan and Sonam who are sitting at the corners of a square table facing the centre. Find Kate’s position with respect to Sonam.
I. Ali sits second to the right of Sonam. Rohan sits to the immediate left of Ali.
II. Kate sits second to the right of Rohan. Ali sits to the immedaiate right of Kate.
a) if the data in Statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question.
b) if the data in Statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement I alone are not sufficient to answer the question.
c) if the data in Statement I alone or in State-ment II alone are sufficient to an-swer the question.
d) if the data in both Statements I and II are not sufficient to answer the question.
e) if the data in both the statements I and II to-gether are necessary to answer the question.

View Answer
Answer c) if the data in Statement I alone or in Statement II alone are sufficient to answer the question.

4. Five letters A, E, G, N and R arranged left to right according to certain conditions. Which letter is placed third?
I. G is placed second to the right of A. E is to the immediate right of G. There are only two letters between R and G.
II. N is exactly between A and G. Neither A nor G is at the extreme end of the arrangement.
a) if the data in Statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question.
b) if the data in Statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement I alone are not sufficient to answer the question.
c) if the data in Statement I alone or in State-ment II alone are sufficient to an-swer the question.
d) if the data in both Statements I and II are not sufficient to answer the question.
e) if the data in both the statements I and II to-gether are necessary to answer the question.

View Answer
Answer c) if the data in Statement I alone or in Statement II alone are sufficient to answer the question.

5. Is X an odd number?
I. If X is multiplied by an odd number then result is an odd number.
II. X is not divisible by 2.
a) if the data in Statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement II alone are not sufficient to answer the question.
b) if the data in Statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in Statement I alone are not sufficient to answer the question.
c) if the data in Statement I alone or in State-ment II alone are sufficient to an-swer the question.
d) if the data in both Statements I and II are not sufficient to answer the question.
e) if the data in both the statements I and II to-gether are necessary to answer the question.

View Answer
Answer c) if the data in Statement I alone or in Statement II alone are sufficient to answer the question.

Study the following information carefully and answer the questions given below:-

S, T, U, V, W, X, Y and Z are sitting around a circle area with equal distance amongst each other, but not necessarily in the same order.

Only two people face the centre and the rest face outside. Y sits second to the left of W. S sits second to the left of Y. Only one person sits between S and Z. T sits
to the immediate right of S. T is not an immediate neighbour of Y. V is not animmediate neighbour of Y. Both the immediate neighbours of X face the centre.

6. Who is sitting to the immediate right of Z?
a) Y
b) V
c) T
d) X
e) W

View Answer
Answer b) V

7. Which of the following is true regarding U as per the given seating arrangement?
a) X sits second to left of U.
b) Only three people sit between U and Y.
c) Z is one of the immediate neighbours of U.
d) U faces the centre.
e) S sits to immediate left of U.

View Answer
Answer a) X sits second to left of U.

8. What is T’s position with respect to Y?
a) Second to the right.
b) Second to the left
c) fifth to the left
d) Fourth to the right
e) Third to the left

View Answer
Answer e) Third to the left

9. Which of the following groups represent the immediate neighbours of X?
a) WY
b) VW
c) TZ
d) VZ
e) SU

View Answer
Answer a) WY

10. Four of the following five are alike in a certain way based on the given seating arrangement and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?
a) Z
b) T
c) Y
d) V
e) X

View Answer
Answer c) Y Solution:Untitled