Reasoning Quiz – 109 (Mixed)


Study the following information carefully and answer the questions given below:-

Six friends A, B, C, D, E, and F work in different companies namely Pentasoft, Quark, Raymond’s, Sunment, Trump and Gates and Udupi and each wears company-sponsored different couloured shirts. viz. Blue, Green, Pink, Yellow, Purple and Red, though not necessarily in the same order.

i. The one wearing the Blue shirt works in Sunment and one wearing a Green shirt works in Pentasoft.
ii.F does not work in Raymond’s or Trump and Gates.
iii.A wears Pink shirt and works in Quark.
iv. D does not work in Trump and Gates and Purple coloured shirts are not sponsored by Raymond’s.
v. E works in Udupi and neither D nor B works in Sunment.
vi. Trump and Gates does not sponsor Purple or Yellow coloured shirts and C works in Pentasoft.

1. Which colour shirts are sponsored by Raymond’s?
a) Yellow
b) Blue
c) Pink
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer a) Yellow

2. Which pair is correctly matched?
a) Red-Raymond’s-A
b) Red-Trump and Gates-B
c) Green-Raymond’s-C
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer b) Red-Trump and Gates-B

3. Which of the following is true?
a) Udupi sponsors Green shirt
b) D is working in Trump and Gates
c) E wears Red shirt
d) Red shirts are sponsored by Trump and Gates
e) None of the above

View Answer
Answer d) Red shirts are sponsored by Trump and Gates

4. What is the sequence of companies representing A, B, C, D, E and F?
a) Quark, Pentasoft, Trump and Gates, Raymond’s, Udupi, Sunment
b) Quark, Trump and Gates, Pentasoft, Raymond’s, Udupi, Sunment
c) Quark, Pentsoft, Trump and Gates, Sunment, Udupi, Raymond’s
d) Can’t be determined
e) None of the above

View Answer
Answer b) Quark, Trump and Gates, Pentasoft, Raymond’s, Udupi, Sunment

5. If Raymond’s and Sunment decide to interchange the colour of the sponsored shirts, then which two persons have to interchange their shirts?
a) D and F
b) A and C
c) D and E
d) B and D
e) None of these

View Answer
Answer a) D and F Solution:

Friend Colour Company
A Pink Quark
B Red Trump and Gates
C Green Pentasoft
D Yellow Raymond’s
E Purple Udupi
F Blue Sunment

Study the following information carefully and answer the questions given below:-

An MR of a company has to meet seven doctors A, B, C, D, E, F and G on a particular day between 9 am and 3:25 pm.

He spends 30 minutes with each doctor and keeps a gap of 25 minutes between two appointments for travel except after the fifth visit, when he takes a 50-minute break
for lunch and travel. He has to meet doctor A immediately before E but immediately after F, who is the third doctor to meet. B is not the last doctor to meet the MR. G
does not give time to MR before 9:30 am and after 10:30 am. D and B meet the MR between 2 pm and 3:25 pm.

6. Who among the following is the first doctor to meet the MR?
a) F
b) C
c) G
d) E
e) None of these

View Answer
Answer b) C

7. Who among the following gives time to the MR between 2 pm and 2:30 pm?
a) E
b) D
c) B
d) F
e) None of these

View Answer
Answer c) B

8. The MR met how many doctors after 1:10 pm?
a) One
b) Two
c) Three
d) Gour
e) None of these

View Answer
Answer b) Two

9. The MR meets who among the following immediately after meeting G?
a) F
b) A
c) E
d) C
e) None of these

View Answer
Answer a) F

10. The MR meets A between
a) 2:00 pm and 2:30 pm
b) 11:45 am and 12:15 pm
c) 10:50 am and 11:20 am
d) 12:40 pm and 1:10 pm
e) None of these

View Answer
Answer b) 11:45 am and 12:15 pm Solution:

Doctor Duration of Time Gap Visit
C 9 am to 9:30 am 25 min First
G 9:55 am to 10:25 am 25 min Second
F 10:50 am to 11:20 am 25 min Third
A 11:45 am to 12:15 pm 25 min Fourth
E 12:40 pm to 1:10 pm 50 min Fifth
B 2:00 pm to 2:30 pm 25 min Sixth
D 2:55 pm to 3:25 pm Seventh