Reasoning Quiz – 110


Study the following information carefully and answer the questions given below:-

L, M, N, O , P, Q R and S are sitting around a circular table at equal distances between each other, but not necessarily in the same order. Some of the people are facing the centre while some others are facing outward. O sits thirs to the right of L. Both O and L face the same direction. Only three people sit between P and M. P is neither an immediate neighbour of L nor of O. M faces outward. R sits to the immediate left of M. Q sits to the immediate right of N. Neither L nor O is an immediate neighbour of N. Both the immediate neighbours of M face the opposite directions. S sits second to the right of R. Both R and Q face the same direction as S. P faces a direction opposite N.

1. How many people in the given arrangement face the centre?
a) One
b) Four
c) Five
d) Three
e) Two

View Answer
Answer b) Four

2. What is N’s position with respect to P?
a) Immediate left
b) Third to the right
c) Fourth to the right
d) Second to the left
e) Immediate right

View Answer
Answer a) Immediate left

3. Four of the following five are alike in a certain way based on the given seating arrangement and so form a group. Which is the one that does not belong to the group?
a) L
b) S
c) N
d) Q
e) R

View Answer
Answer a) L

4. Which of the following is true regarding Q as per the given arrangement?
a) Only three people sit between Q and R.
b) Q sits second to the right of O.
c) Q faces outward.
d) None of the given statements is true.
e) Q sits second o the left of P.

View Answer
Answer e) Q sits second o the left of P.

5. Who among the following sits exactly between M and the one who sits second to the left of P?
a) L
b) N
c) R
d) Q
e) O

View Answer
Answer e) O

6. Who is sitting on the immediate left of S?
a) L
b) Q
c) P
d) N
e) O

View Answer
Answer a) L
Solution:Untitled

Untitled



Study the following information carefully and answer the questions given below:-

A, B, C, D, E, F, G, H and K are sitting in a straight line but not facing south. Three of them are not males. Two females sit adjacent ot each other. B is fourth to the left of G, who is second to the right of C, who is not the immediate neighbour of A. F is fourth to the right of C and is second to the left of K. D is not an immediate neighbour of either K or B. D is not a male. One of the persons sitting on the extreme ends is a female. E is not an immediate neighbour of either G or F. No female is an immediate neighbour of F. H does not sit second to the left of A. The immediate neighbours of D are male.

7. In which of the following combinations is the third person sitting between the first and the second person?
a) F, G, A
b) C, G, E
c) A, G, D
d) H, K, B
e) None of these

View Answer
Answer a) F, G, A

8. Who among the following sits fifth to the right of E?
a) F
b) H
c) A
d) Can’t be determined
e) None of these

View Answer
Answer a) F

9. Which of the following is a group of females?
a) C, E, D
b) E, B, D
c) G, A, C
d) B, C, D
e) None of these

View Answer
Answer b) E, B, D

10. Which of the following is a group of immediate neighbours of D?
a) G, A
b) F, C
c) K, B
d) C, G
e) None of these

View Answer
Answer d) C, G

11. If B and C, G and F interchange their places then how many persons are sitting between C and G?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five
e) Six

View Answer
Answer d) Five Solution:

line