Reasoning Quiz – 125


P is father of D. D is the only son of T. T is the daughter of J. T is the mother of G. G is the sister of V.

1. If J is married to B, then how is B related to G?
a) Daughter-in-law
b) Son-in-law
c) Father
d) Mother
e) Cannot be determined

View Answer
Answer e) Cannot be determined

2. How is V related to P?
a) Daughter
b) Father
c) Mother
d) Cannot be determined
e) Son

View Answer
Answer a) Daughter

3. How many such pairs of letters are there in the word TIMELY each of which has as many letters between them in the word (in both forward and backward directions) as they have between them in the English alphabetical series?
a) Two
b) None
c) Three
d) One
e) More than three

View Answer
Answer a) Two

4. If all the numbers in 86312749 are arranged in ascending order from left to right, the positions of how many numbers will remain unchanged?
a) Three
b) One
c) Two
d) More than three
e) None

View Answer
Answer a) Three

G, H, I, J, S, T and U are seated in a straight line facing north, with equal distance between each other, but not necessarily in the same order. I sits second to the right of t. U sits third to the right of I. H sits third to the left of S. S does not sit at any of the extreme ends of the line. Only one person sits between S and g.

5. Who amongst the following sits exactly in the middle of the line?
a) G
b) J
c) U
d) I
e) S

View Answer
Answer b) J

6. How many persons are seated between I and S?
a) One
b) Two
c) Four
d) None
e) Three

View Answer
Answer a) One

7. which of the following represents persons seated at the two extreme ends of line?
a) G, U
b) T, G
c) G, J
d) I, J
e) H, I

View Answer
Answer b) T, G

8. What is the position of U with respect to G?
a) Second to the right
b) Immediate left
c) Fourth to the left
d) Fifth to the right
e) Third to the left

View Answer
Answer b) Immediate left

9. Who amongst the following sits on the immediate left of H?
a) J
b) G
c) I
d) U
e) T

View Answer
Answer e) T